Lääne-Virumaalt riigikokku valitud Taavi Rõivas: uue valitsuse töökliimal pole eeldust normaliseeruda (1)

BNS
Copy
Taavi Rõivas valutab südant,
Taavi Rõivas valutab südant, Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Endine peaminister Taavi Rõivas kirjutab sotsiaalmeedias, et nii riigisisesel kui ka rahvusvahelisel pinnal rahulolematust põhjustanud Jüri Ratase uuel valitsusel pole eeldust normaalse töökliima saavutamiseks.

"Iga uus nädal toob uusi räigusi, uusi hoope Eesti mainele ja uut rahulolematust. On täiesti selge, et sellisel viisil alustanud valitsusel ei saagi tekkida normaalset töökliimat. Mida rutem see õudus lõpeb, seda parem Eestile," kirjutab Rõivas sissekandes, mis kannab pealkirja "Eesti rahvusvahelisest mainest sõltub nii meie julgeolek kui majanduslik edu".

"Ligi kolmekümne aastaga on kivi kivi haaval ehitatud Eestit kui edumeelset reformijat ning kogu maailmas unikaalset digiriiki. Meid tuntakse kui kokkulepete ja kriteeriumide täitjat ja kvaliteetsete kaupade ning teenuste tootjat. See, et ühte 1,3 miljoni elanikuga väikeriiki tuntakse IT-eduloo järgi kogu maailmas, on kõike muud kui enesestmõistetav. Selle taga on sadade, isegi tuhandete, inimeste järjepidev töö," kirjutab Rõivas. "Mööduv nädal äratas Eesti taas enamike olulisemate rahvusvaheliste väljaannete tähelepanu ning meist ilmusid pikad lood. Need ei olnud aga juba harjumuspäraseks saanud kiidulood e-residentsusest või nutikast digiriigist. Need olid lood äärmusklubisse liitunud Eestist ja valitsuse liikmetest, kes esinevad rassistlike ja Euroopa-vastaste avaldustega."

"Jüri Ratas lubas, et tema valitsus ei keera midagi pea peale, aga ometi on ta seda juba teinud, vähem kui nädalaga. Pea peale on pööratud nii Eesti maine rahvusvaheliselt kui Eesti inimeste meelerahu. Midagi ei ole teha, jutt vajadusest ühiskonda rahustada kõlab õõnsalt ning peale iga korda kui Helme uue verbaalse lärtsatuse teelesaatmiseks suu avab, lausa haledalt," nendib Rõivas. "Esimene ametisoldud nädal on näidanud, et valitsusse toomine on muutnud EKRE retoorika veel räigemaks ning – mis samuti tähtis – andnud vastsete ministrite räigustele ka rahvusvahelise tähelepanu. On vaid üks võimalus, kuidas Ratas saab ühiskonda rahustada ja alustada Eesti maine taastamisega – näidata EKRE-le ust ning alustada läbirääkimisi ühiskonna ootustele rohkem vastava valitsusliidu loomiseks."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles