Teist korda Rakvere meistriliigasse aidanud Sven Pugonen: "Arvan, et aitab."

Margus Martin
, reporter
Copy
Sven Pugonen (paremal) on mänginud kaalukat rolli kahes Rakvere korvpallimeeskonna tagasitulekus Eesti meistriliigasse.
Sven Pugonen (paremal) on mänginud kaalukat rolli kahes Rakvere korvpallimeeskonna tagasitulekus Eesti meistriliigasse. Foto: Ain Liiva

RSK Tarvas korvpallimeeskonnas põhimeestele tänavu jõudumööda puhkuseminuteid andnud Sven Pugonen tõmbas Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistluste kullavõiduga Viimsis pikale mängijakarjäärile joone alla.

"Aitasin nii palju, kui suutsin. Ütlesin kohe Arnule [mänedžer Arnu Lippasaarele], et ei tea, kui palju on minust kasu, sest mingit erilist trenni ju ei tee. Mõne minuti kellelegi puhkust ikka andsin," rääkis 38-aastane kogenud mängujuht, keda usaldati finaalturniiri kahes otsustavas matšis platsile kokku 27 minutiks.

Pugoneni sõnul oli ta lubanud juba eelmise, Tarvaga võidetud teise liiga hooaja järel kodus naisele, et rohkem korvpalli ei mängi, aga andis kiusatusele järele. "Ei osanud ikkagi ei öelda, kuigi mõtlesin küll, et lõpetan. Kui hommikuti on üks jalg veel võimlemise ja liikumise järel ikka üsna haige, siis on pahasti," rääkis ta. "Arvan, et aitab. Esimesest mängust möödub juba kakskümmend aastat."

Pool paarikümne aasta pikkusest korvpallurikarjäärist möödus Sven Pugonenil kõrgemal tasemel võisteldes. Sellest omakorda lõviosa Rakvere meeskonna vormis. Palluri kaks pronksikarva medalit pärinevad aga Tartu korvpallimeeskonna Fausto päevilt aastatest 2007 ja 2008.

Väärib märkimist, et Pugoneni panus RSK Tarvas edusse oli omamoodi sümboolse tähendusega: ta oli võitjate rivistuses ainus mängija, kes on aidanud kahel korral Rakvere korvpallimeeskonnal kõrgemale tasemele naasta. Eelmine esiliiga võidukarikas pärineb rakverlastel aastast 2000, kui selle saavutusega sai hakkama Rakvere Lihakombinaat.

Toonase meeskonna peatreener oli tänane Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev/TLÜ loots Aivo Erkmaa.

Nii Erkmaa kui ka Pugonen sillutasid koos tiimikaaslastega omal ajal tee suurde korvpalli Tarva edus olulist rolli mänginud palluril Kristo Saagel. Viimane debüteeris Korvpalliklubi Rakvere rivistuses Eesti meistriliigas aastal 2001, olles siis 16-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles