Aita leida laule, mis räägivad Lääne-Virumaa paikadest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Vikerraadio palub abi, et leida laule, mis jutustavad Lääne-Virumaast.
Vikerraadio palub abi, et leida laule, mis jutustavad Lääne-Virumaast. Foto: Vikerraadio

Vikerraadio kutsub teada andma lauludest, mis räägivad konkreetsetest kohtadest.

Alates Raimond Valgre "Aegviidu valsist" ja lõpetades Nublu lauludega, kus juttu Musta Täku Tallist või Haapsalu klubist Africa – eesti levimuusikas leidub palju laule, kus mainitakse mõnda linna, jõge, järve, küla, maja. Vikerraadio kutsub nüüd kuulajaid appi, et üles otsida kõik Eesti paigad, mis on pandud laulu sisse.

Eesti levimuusikaeksperdi Risto Lehiste sõnul on Eesti eri kohtadele pühendatud laule tehtud väga palju. "Valgre on olnud selle soone peal, aga ka Arne Oit ja Uno Naissoo. Mõned laulud on saanud kuulsaks, aga on ka laule, mis on vähem tuntud, nagu näiteks laul Kassari vanapoisist või Loksa kolhoosist. Ka uuemates lauludes on mainitud paljusid kohti, Eesti kaart saab kindlasti igalt poolt kaetud," rääkis Lehiste.

Vikerraadio plaanib jaanipäevast Taavi Libe juhitud uues raadiosarjas "Hittide radadel" lauludesse kirjutatud kohad jutuks võtta ja kutsub kõiki muusikasõpru nüüd märku andma lauludest, kus on kas otse mainitud või kaudselt juttu tehtud mõnest Eestimaa paigast. Laulud võivad olla nii tuntud kui ka vähe tuntud. Eriti oodatakse infot inimestelt, kelle kodukoht või lihtsalt südamelähedane paik on laulu sisse sattunud. Kui kellelgi on lauluga seoses pajatada mõni isiklik lugu, siis on seegi väga oodatud. Lisaks infole palub Vikerraadio saata fotosid, kus peal nii saatja kui ka mainitud koht.

Vikerraadio ootab infot e-aadressil hitid@err.ee või postiaadressil Vikerraadio "Hittide radadel", Gonsiori 21, Tallinn 15020. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles