Hambaravihüvitis hakkab tulevikus patsiendiga kaasas käima

BNS
Copy
Hambaravi.
Hambaravi. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Hambaarstide Liit tunnustab ametisse astunud valitsust selle eest, et koalitsioonileppes on otsustatud muuta patsiente diskrimineerivat täiskasvanute hambaravikorraldust nii, et hüvitis käiks patsiendiga kaasas ning see annab patsiendile õiguse saada hüvitist ka oma hambaarsti juures.

"Meil on hea meel, et uus valitsus on keeranud näo patsiendi poole. Uus koalitsioon on lubanud teha hüvitise patsiendiga kaasaskäivaks. Täna kehtib 40-eurone hambaravihüvitis, millest saavad osa ainult need patsiendid, kes külastavad kliinikuid, mis on sõlminud haigekassaga hindu piirava lepingu.

Poliitika, mis oli mõeldud patsiendi jaoks hambaravi kulude vähendamiseks, paradoksaalselt hoopis tõstis hindu maapiirkondades. Tallinnas ja maakonnakeskustes, kus kliinikute kulubaasist moodustavad enamiku arstide ja õdede töötasud, on haigekassa plaanimajandus vastunäidustatud," ütles Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink.

Hambaarstid soovivad, et valitsus ja sotsiaalminister Tanel Kiik seisaksid selle eest, et lubadusele riigieelarve strateegias ka kate leitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles