Tammikus selgusid Vallimäe karikajooksu parimad

Merly Raudla
Copy
Ka varasematel aegadel on selle pika ajalooga jooksuvõistluse rada kulgenud mööda tammikut.
Ka varasematel aegadel on selle pika ajalooga jooksuvõistluse rada kulgenud mööda tammikut. Foto: Vladislav Musakko

Ehitustööde tõttu toimusid maakonna noorimate vanuseklasside murdmaajooksu meistrivõistlused ja 59. Vallimäe karikajooks Rakvere tammikus. “Okaskrooni” juures asuvas võistluskeskuses ei pruukinud mööda­jalutaja arugi saada, mis toimub. Oma starti ootavad noored pidasid piknikku ning mõned osavamad poisiklutid turnisid mööda puid.

Startide vahel kasutas kehalise kasvatuse õpetaja ja treener Mikk Joorits võimalust ning saatis poisid kahekaupa spurte tegema. “Soojendus peab nii kõva olema, et joosta enam ei jaksa. Süda peab koormusega harjuma,” märkis ta ise. Samal ajal kui kiiremad piigad juba finišisirgele jõudsid, jalutasid mõned väikesed poisid mööda rada samuti lõpujoone poole. Kohtunik lehvitas ja hõikas neile, et nad jooksjatele jalgu ei jääks. Starter Ergo Kilki viskas kohtunikuprouadele nalja, et poisid lehvitavad neile vastu ja jalutavad rõõmsalt edasi. Õnneks kuulsid nad lähenevat jooksumüdinat ning taipasid siiski kõrvale astuda.

Võitjakarikatele ja medalitele jooksis üle 330 sportlase. Gümnaasiumide arvestuses kogus enim punkte Rakvere reaalgümnaasium, järgnesid Rakvere gümnaasium ja Vinni-Pajusti gümnaasium. Põhikoolide seas olid parimad Sõmeru kool, Rakvere põhikool ja Haljala kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles