Vähiliit kutsub rinnavähi ennetuse kuul roosat linti kandma

BNS
Copy
Rinnavähi ülemaailmne sümbol roosa lint Viljandi lähistel Võistres.
Rinnavähi ülemaailmne sümbol roosa lint Viljandi lähistel Võistres. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Vähiliit kuulutas mai rinnavähi ennetuse kuuks ja alustab kolmapäeval noortele naistele suunatud kampaaniat "Roosa ruulib!", mille eesmärk on roosat linti kandes juhtida tähelepanu rinnavähiga seotud teemadele.

Väga oluline on, et naised hooliksid ise oma tervisest – külastaksid regulaarselt günekoloogi ja perearsti ning kontrolliksid ka ise oma rindu enesevaatluse abil, teatas vähiliidu esindaja BNS-ile. Enesevaatlust on soovitatav teha üks kord kuus. Vähiliit soovitab naistel salvestada iPhone'i ja Androidi nutitelefonidesse ka eestikeelne enesevaatluse põhjalike juhenditega tasuta rakendus.

Rinnavähi ennetuse kuu keskne eesmärk on teadlikkuse tõstmine rinnavähiga seotud teemadest. Sellele eesmärgile saab kaasa aidata igaüks, jälgides vähiliidu kampaaniat sotsiaalmeedias ja aidates jagada vähiennetuse ning varase avastamisega seotud sõnumeid.

Roosa lint kui lootuse sümbol on rahvusvaheliselt kasutuses, et juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise vajalikkusele. Roosat linti kandes näitame, et hoolime endast, oma lähedastest ja neist, kes on haigestunud rinnavähki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles