Lähipäevil algab Rakvere Moonaküla linnaosa tänavate suuremahuline remont

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Moonaküla tänavaid ootab remont.
Moonaküla tänavaid ootab remont. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Esmaspäeva õhtul toimunud avalik infotund Moonaküla piirkonna elanikele tõi linnavalitsusse rohkelt rahvast, kes soovisid saada ülevaate peagi algavast Moonaküla linnaosa tänavate remondiprojektist.

Rakvere linnapea Marko Tormi sõnul on Moonaküla tänavate remondiprojekti ette valmistatud juba mitu aastat ja nüüd saab töödega reaalselt alustada. "Tööde maht on suur, kuna Moonaküla linnaosas on teid-tänavaid üle nelja kilomeetri. Samas oleme linnajuhtidena võtnud vastu otsuse, et kui ühes linnaosas remonditakse tänavaid, siis tehakse need võimalusel tervikuna korda," rääkis Torm.

Infotunnis tulid arutusele piirkonna elanike murekohad, nagu kõnniteede puhastuse, parkimise, lumekoristuse ja äraveo, sademevee kogunemise ja äravoolu ning haljastuse teema. "Kõik need teemad, mis meid igapäevaselt puudutavad ja mis paraku muudavad ka meie harjumuspärast toimimist. Eks läbivatel tänavatel, sealhulgas Koidu, Kesk, Põhja ja Lääne, parkimisvõimaluse kadumine on ebamugav. Saame sellest täiesti aru ja vabandame. Praktika on aga näidanud, et kõikide linnaarenduste puhul, kus sellega oleme kokku puutunud, on esimese aasta jooksul toimunud harjumine ja siis ka omaksvõtt. Seda nii Võidu, Viru, Karja kui ka Rägavere tänavatel," kõneles linnapea. "Eesmärk on muuta liiklemine linnaruumis turvalisemaks, muuta meie igapäevane elukeskkond kaunimaks – teha korda," lisas Torm.

Linnavalitsuse teedeinsener Lennart Korbe andis ülevaate projekti etappidest ja ajakavast: "Ehitustööd algavad 15. mail Koidu tänaval teekatte freesimisega, torustikutöödega alustatakse juba sel nädalal. Projekti käigus rekonstrueeritakse sõidutee, paigaldatakse uus teekate ja uued äärekivid. Samuti rajatakse kõnniteed Koidu, Kesk, Põhja ja Lääne tänavatele."

Infotunni käigus kerkis üles ka oluline teema seoses osa kinnistuomanike sooviga liituda linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga kunagi tulevikus. Linnavalitsus palub kõigil Moonaküla linnaosa kinnistuomanikel, kel on huvi liituda Rakvere linna ühisveevärgi- ja -kanalisatsiooniga, võtta viivitamatult ühendust aktsiaseltsiga Rakvere Vesi, et enne tänavate remonti oma soovist teada anda.

Moonaküla linnaosa tänavate remondiprojekti maksumus on suurusjärgus 1 miljon eurot ja tööd saavad tehtud augusti lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles