Meeste võrkpallikoondis valmistub Kuldliiga mängudeks Rakveres

Merly Raudla
Copy
Teisipäeval esitleti kunstigaleriis Tallinn Art Space Eesti naiste ja meeste võrkpalli rahvuskoondist.
Teisipäeval esitleti kunstigaleriis Tallinn Art Space Eesti naiste ja meeste võrkpalli rahvuskoondist. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondisele on viimastel aastatel Rakveres treeninglaagris käimine juba tavaks saanud. Selgi nädalal on Eesti paremik Rakveres oma oskustele lihvi andmas.

Järgmisel nädalal peavad mehed Rakveres kolm sõprusmängu Slovakkiaga: neljapäeval, reedel ja laupäeval. Rahvusmeeskonna kandidaatide sekka pääsesid taas ka Lääne-Virumaa juurtega nurgaründaja Rauno Tamme ja sidemängija Robert Viiber. Abitreeneri ametis on samuti meie maakonnast pärit Rainer Vassiljev.

Peatreener Gheorghe Crețu tunnistas, et koondisel on üheks suve tipphetkeks kodune finaalturniir.

“Seda ei juhtu tihti, et saame kodus medalitele mängida, ja teeme kõik endast oleneva, et seal edukad olla ja taas Challenger Cupile jõuda,” rääkis Crețu.

“EM-finaalturniiril unistame esikaheksasse jõudmisest, oleme nende aastatega kasvanud ja põhimehed mängivad tippliigades, see lubab selliselt unistada,” lisas ta.

Eesti kuulub Kuldliiga B-alagruppi koos Hollandi, Hispaania ja Horvaatiaga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldamine ehk Eesti meeskonnal on koht nelja seas olemas. Edu korral jätkatakse mängudega Challenger Cupil, et püüda pääsu Rahvuste liigasse.

Mai lõpul algavad meestel Kuldliiga alagrupimängud. 25. mail on vastaseks Hispaania ning 29. mail tuleb Eesti meeste paremikul jõudu proovida Horvaatiaga.

Naiskond treenib esialgu Tallinnas Audentese spordihoones. Tuleval nädalal peetakse kolm sõpruskohtumist Soome koondisega ning mai lõpus algavad mängud Euroopa Hõbeliigas.

Nii meeste kui ka naiste koondise Euroopa liigade kodumängud toimuvad selgi aastal Tartu ülikooli spordihoones. 21. ja 22. juunil peetakse Tallinnas Saku Suurhallis meeste Kuldliiga finaalturniir. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles