Itaaliast pärineva pitsa kohta on igal eestlasel oma arvamus. Milline on just see “õige ja hea”, sõltub muidugi sööjast. Kuigi keskmine eestlane tunnistab hea pitsana enamasti rikkaliku kattega lahtist soolast pirukat, on ka neid, kes hindavad kõrgelt just õhukest põhja ja ürtide rohkust.
Tellijale
Healt pitsalt oodatakse kohevat põhja ja külluslikku katet
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja toimetuserahvas otsustas välja selgitada kõige parema pitsa, mida Rakverest osta saab. Et pitsad oleks võrreldavad, otsustasime keskenduda hakkliha sisaldavale kattele – seitsmest pitsaga kauplevast paigast kuuest me selle ka leidsime, ühes hakklihakattega pitsat vähemal ostu hetkel ei olnud ning seetõttu asendasime selle kanapitsaga.