Healt pitsalt oodatakse kohevat põhja ja külluslikku katet
 

Pizzakioski Türi pitsa.

FOTO: Vladislav Musakko

Itaaliast pärineva pitsa kohta on igal eestlasel oma arvamus. Milline on just see “õige ja hea”, sõltub muidugi sööjast. Kuigi keskmine eestlane tunnistab hea pitsana enamasti rikkaliku kattega lahtist soolast pirukat, on ka neid, kes hindavad kõrgelt just õhukest põhja ja ürtide rohkust.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele

Virumaa Teataja toimetuserahvas otsustas välja selgitada kõige parema pitsa, mida Rakverest osta saab. Et pitsad oleks võrreldavad, otsustasime keskenduda hakkliha sisaldavale kattele – seitsmest pitsaga kauplevast paigast kuuest me selle ka leidsime, ühes hakklihakattega pitsat vähemal ostu hetkel ei olnud ning seetõttu asendasime selle kanapitsaga.

Pitsasid arvustasid kümme inimest, hindeid anti skaalal 1–5 (üks kõige halvem, viis kõige parem) ning pingerida moodustus keskmise hinde järgi.

Tagasi üles