Viljandi Aqva veekeskus läheb maksma üle 25 miljoni euro

BNS
Copy
Rakvere Aqva hotell tähistas hiljuti sünnipäeva.
Rakvere Aqva hotell tähistas hiljuti sünnipäeva. Foto: Meelis Meilbaum

Viljandisse rajatav Aqva veekeskus läheb maksma enam kui 25 miljonit eurot ning Viljandi linn ja vald hakkavad selle kasutamise eest maksma kokku 450 000 eurot, kirjutab Sakala.

Kümneks aastaks sõlmitud lepingu järgi hakkab Viljandi linn maksma aastas ligikaudu 250 000 eurot, Viljandi vald ligi 200 000 eurot ning arendaja ehitab keskuse valmis 2022. aasta sügiseks, märkis leht.

Sakala teatel on arendaja Aqva Hotels käinud 25 kuni 30 miljonit eurot maksva mineva ehituse asjus ka pangas eelvestlusel, kuna projekt vajab suurt laenu.

Kui spaahotelli rajamine peaks takerduma, siis tuleks keskust arendaval Aqva Hotelsil maksta linnale 100 000 euro suurune leppetrahv, lisas Sakala. Viljandi linnavolikogu kiitis aprilli lõpus heaks Aqva Hotelsi ujulapakkumuse ning seega rajab Rakvere ettevõte Viljandi järve äärde spaahotelli ja veekeskuse.

Viljandi linnajuhid on veekeskuse ehitust kavandanud ligi 20 aastat. Mullu oktoobris loobus linn ideest rajada keskus oma raha eest ning otsustas riigihanke konkursi korras leida ettevõtja, kes selle rajaks.

Niisiis kuulutasid Viljandi linn ja vald möödunud aasta lõpus välja ühise hanke ujulateenuse ostmiseks. Ainsa pakkumuse esitas Rakvere firma Aqva Hotels OÜ, millega Viljandi alustas läbirääkimisi veebruari alguses.

Kui juriidiliselt saab linn osta vaid ujumisteenust, siis ujulateenuse hankes kirjeldab linn ka seda, milline peab olema ujula juures olev veekeskus. Nimelt toodi hankes välja, et ujula peab asuma uusehitisena ehitatud hoones, kus peab asuma ka vee- ja saunakeskus. Ühtlasi peavad veekeskuse sportimisala ja meelelahutuslikuks tegevuseks määratud ala asuma eraldi tsoonides. 

Aqva Hotels soovib spaahotelli kompleksi rajada Viljandi järve äärde aadressile Roo 9.

Hoonekompleksi tulevad kava kohaselt kaheksarajaline 25 meetri pikkune sportbassein, vee- ja saunakeskus, milles on vähemalt viis erisugust basseini ja kaheksa üksteisest erinevat sauna, 150 toaga hotell, konverentsikeskus, mille suurim saal mahutab 300 inimest, ning kolm restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles