Malelapsed nuputasid medalitele

Merly Raudla
Copy
Kokku osales 55 last 12 koolist üle maakonna.
Kokku osales 55 last 12 koolist üle maakonna. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeval peeti Rakvere spordihallis Lääne-Virumaa koolinoorte meistrivõistlused males. Osales 55 last maakonna 12 koolist. Võistluste korraldaja, malejuhendaja Eino Vaher rõõmustas, et kokku oli tulnud palju maletajaid.

“Väike-Maarja kolmanda klassi poiss tuli üldkokkuvõttes kolme hulka. See on kõva sõna. Võsul on ka üks väike naaskel Henri. Tore, et väikesed pambud ka käivad. Neid ma olen Rakvere Maleklubisse ka kutsunud. Nad on meestega mõned korrad proovinud,” kõneles Vaher. Malemees tunnistas, et tegelikult õpib nii tema enda kui ka Peedu Vipperi käe all rohkemgi lapsi, kuid kõik ei olnud saanud tulla.

Vaher rõõmustas, et tema õpilane Loore Laeks on praegu tüdrukute seas parimaid tulemusi näidanud. “Ütlesin, et ta võiks kümne hulka tulla, aga viimases voorus kaotas Märt Rämmarile. Märdist on ka natuke kahju, tal pole kellegagi mängida,” kõneles võistluste korraldaja ja nentis, et Rakvere Waldorfi kooli poisid mängivad omavahel, Väike-Maarjas on samuti oma punt tekkinud.

Vaher tähendas, et mai lõpul õnnestub ehk Paul Kerese tänava IX maleturniiril käia ning suvel on lapsed oodatud Võsule malelaagrisse. 

Parimad:

1.–3. klass. Poisid: Andris Ellam (Väike-Maarja gümnaasium), Marten Klement (Väike-Maarja gümnaasium), Henri Kuum (Võsu kool). Tüdrukud: Mirtel Römer (Kadrina keskkool), Grete Laeks (Rakvere eragümnaasium), Karin Laks (Rakvere gümnaasium).
4.–6. klass. Poisid: Daniel Kikkas (Rakvere gümnaasium), Michael Casparella (Rakvere Waldorfi kool), Märt Rämmar (Vinni-Pajusti gümnaasium). Tüdrukud: Loore Laeks (Rakvere eragümnaasium), Anu-Liis Raudsepp (Tamsalu gümnaasium), Amanda Piispea (Rakvere Waldorfi kool).
7. klass ja vanemad. Poisid: Ossi Priks, Josep Curney, Maarten Mägipõld (kõik Rakvere Waldorfi kool). Tüdrukud: Silvia Kuusik (Vinni-Pajusti gümnaasium).
Absoluutarvestuses olid kolm paremat poissi Ossi Priks, Daniel Kikkas ning Andris Ellam, tüdrukutest Loore Laeks, Mirtel Römer ja Anu-Liis Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles