Krossimehed avasid Karksi-Nuias hooaja

Merly Raudla
Copy
Harri Kullas valmistub juba järgmiseks jõuprooviks, mis on Inglismaal.
Harri Kullas valmistub juba järgmiseks jõuprooviks, mis on Inglismaal. Foto: Kalev Palkov

Karksi-Nuias sõidetud Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapil andsid kuuma ka meie maakonna sõitjad. Monster Energy MX1 klassis peeti maha viimaste aastate ühed põnevamad sõidud ja osalejaid oli selles klassis üle 20.

Esimeses sõidus kihutas Väike-Maarja juurtega tippsõitja Harri Kullas (Honda, Pärnu MC) koos Läti sõitja Matīss Karro (Husqvarna), Tanel Leoki (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ja Gert Krestinoviga (Kawasaki, Motoextreme) esikohakonkurentsis. Esikuuikusse mahtus teinegi Väike-Maarja sõitja Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing).

Teises sõidus pidas Kullas Karroga maha ülipõneva duelli, kus vahetati mitu korda liidrikohta. Kullas oli kogu päev väikse haiguse käes vaevelnud, kukkus ühel suurel hüppel ja katkestas sõidu. Noormees tõdes, et võistlustele eelnenud nädal oli olnud väga kiire ning unetunde kogunes vähe. “Väike väsimus ja keskendumatus teises sõidus juhtisid lihtsa veani ja kukkusin korralikult,” märkis ta ning lisas, et pärast kukkumist avastati ta seljas kompressioonmurd. “Saan valuta ettevaatlikult edasi treenida. Jalg on siiani veidi haige,” ütles Kullas, kes peab arsti soovitusel veel kuu aega rahulikumalt võtma ja teeb trenni nii, kuidas keha lubab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles