Juubelipeolt eemale jäämine teeb meele mõruks

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
XX tantsupeo “Minu arm” 333 maakondlikku eelproovi on lõppenud ning kunstilise toimkonna valiku põhjal esineb tantsupeo kolmel etendusel 713 kollektiivi, sealhulgas 15 Välis-Eesti kollektiivi. Paraku ei mahu kõik rühmad Kalevi staadionile esinema kunagi.
XX tantsupeo “Minu arm” 333 maakondlikku eelproovi on lõppenud ning kunstilise toimkonna valiku põhjal esineb tantsupeo kolmel etendusel 713 kollektiivi, sealhulgas 15 Välis-Eesti kollektiivi. Paraku ei mahu kõik rühmad Kalevi staadionile esinema kunagi. Foto: Sander Ilvest

Lääne-Virumaalt pürgis juubelitantsupeole 40 tantsu- ja kuus võimlemisrühma, pääsu peole lunastas 26 kollektiivi. Kõrvalejääjatel on küll meel mõru, kuid endale antakse aru, et Kalevi staadion ei ole kummist ega mahuta lõputul hulgal tantsijaid.

Teade tantsupeost kõrvale jäämisest oli esialgu suur hoop Võhma seltsimaja rahvatantsurühma, üksteist aastat koos käinud Krõtakese tantsijatele. See on esimene kord nende aastate jooksul peol pealtvaataja olla. Tantsija Riina Kens kõneles, et nüüd, mil pettumusest hakatakse toibuma, on jõutud analüüsida, mis valesti läks.

Krõtake otsustas peopääset püüda naiste algajate kategoorias. “Meie juhendaja arvas, et algajate tantsud on natuke lihtsamad ja nii on lootust peole pääseda. Aga me oleme liiga vanad algajate jaoks. Kui algaja on 60 pluss, siis see ei ole algaja, eks ju?” leidis Kens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles