Eesti parimate abipolitseinike töövarju aruanne

Toomas Herm
Copy
Meie maakonda esindanud abipolitseinikud Eva Luik (vasakul) ja Ervin Orgmets küsitlesid peretüli lahendamisel korteris olnud meest.
Meie maakonda esindanud abipolitseinikud Eva Luik (vasakul) ja Ervin Orgmets küsitlesid peretüli lahendamisel korteris olnud meest. Foto: Politsei

Lootuse, et vahepeal säranud päike jääb särama ka riigi parimate abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel, kustutas nutitelefoni vastik ilmaäpp.

Aga nagu luures öeldakse – oled hoiatatud, oled relvastatud. Sestap pakkisin end reedel, 3. mail nagu kubujuss riidesse ja sõitsin Eesti politseimuuseumi hoovi.

Oli tükk tegemist, et politseinikest ja nende operatiivvärvides sõidukitest mööda saada. Autost väljas adusin külma ja niiskust ning triivisin otsejoones telgi poole, kus kohvimahutid ootasid tarvitajaid. Sooja jooki rüübates märkasin Ida prefekti Tarvo Kruupi, kes ütles, et loos, mille olin kirjutanud võõrtööjõust, oli huvitav osa see, mis leetrite kohta käis. Puutuvad ju politseinikud pidevalt kokku siia tulnud võõrtööjõuga, ja kui kümnest tänavusest haiguspuhangust kuus esines siia tööle tulnud ukrainlastel, oli Virumaa politseijuhi huvi mõistetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles