Väike-Maarja valla aasta ema tiitli pälvis Mary Tammet

Margus Martin
, reporter
Copy
Aasta ema Mary Tammet.
Aasta ema Mary Tammet. Foto: Kristel Kitsing

Väike-Maarja vallavalitsuse ja kohaliku naiskodukaitse jaoskonna välja kuulutatud aasta ema konkursil pälvis sel aastal tiitli Mary Tammet. Värsket laureaati õnnitleti täna õhtul Väike-Maarja seltsimajas toimunud emadepäevakontserdil.

Simunas elav viie täiskasvanud lapse ema ja kahekordne vanaema Mary Tammet töötab Väike-Maarja seltsimajas dekoraatorina ning lööb aktiivselt kaasa ühiskondlikus elus.

Aasta ema konkursi komisjonile Mary Tammeti kandidatuuri esitanu iseloomustas teda kui positiivse ellusuhtumisega, ettevõtlikku ja ühiskondlikult aktiivset naist, kelle loodud kodu pakub armastust, hoolt ja õpetust ning kes on hea eeskuju nii oma lastele kui ka lastelastele.

Aiandusagronoomiks ja floristiks õppinud Tammet juhib alates 2016. aastast Simuna Naisteklubi tegevust. Aktiivse eestvedaja algatusel ja projektide kaasabil on kodukandi inimesed saanud osa mitmesugustest näitustest, kohtumistest harrastuskunstnike, tuntud luuletajate ja muusikutega.

Professionaalse dekoraatorina on Mary Tammet ilmestanud oma loominguga ettevõtmisi nii Väike-Maarja valla kui ka teistes Virumaa kultuuriasutustes, üllatades üha uute ideede ja lahendustega. Tema loodud dekoratsioonidel on iga pisimgi detail alati hoolega läbi mõeldud.

Kunstiõpinguid alustas tänavune aasta ema laureaat kaheksa aastat tagasi Rakvere loovuskoolis Jule Käen-Tormi juhendamisel. Harrastuskunstnikuna on Mary Tammet silma paistnud ja tema personaalnäitused kaunistanud kultuuriasutuste ruume Väike-Maarja vallas, mujal Lääne-Virumaal ja kaugemalgi.

Praegu juhendab Tammet iseseisvalt täiskasvanute ja laste loovusringe Rakkes, Laekveres, Simunas ning Väike-Maarjas.

Lisaks eeltoodule osaleb ta Avanduse Küla Seltsi ettevõtmistes ja Väike-Maarja vallavolikogu kultuuri-, spordi- ja külaelukomisjoni töös.

Aasta ema valiti Väike-Maarja vallas kolmandat korda. Varem on tiitli pälvinud Riina Rajaste ja Leie Nõmmiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles