Korvpallur Sven Pugoneni tunnustati Vallimäe medaliga

Margus Martin
, reporter
Copy
Linnapea Marko Tormi (paremal) üle antud Vallimäe medal ja tunnistus võtsid Sven Pugoneni keeletuks. Visa spordimees panustas mängijana kohalikku spordiellu pea paarkümmend aastat ning teatas hiljuti kõrgemal tasemel korvpalliga lõpparve tegemisest.
Linnapea Marko Tormi (paremal) üle antud Vallimäe medal ja tunnistus võtsid Sven Pugoneni keeletuks. Visa spordimees panustas mängijana kohalikku spordiellu pea paarkümmend aastat ning teatas hiljuti kõrgemal tasemel korvpalliga lõpparve tegemisest. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavalitsus andis kõrgemal tasemel võistlusspordist loobunud korvpallur Sven Pugonenile eriliste teenete eest korvpalli ja spordielu edendamisel Rakvere linnas ja Lääne-Viru maakonnas tänutäheks Vallimäe medali.

Linnapea Marko Torm tõstis neljapäeval Rakvere korv- ja võrkpallimeeskonnale korraldatud ühisel tänuõhtusöögil suširestoranis Sushi Tiger 38-aastast Pugoneni tänades esile tema kõrget tööeetikat ja vankumatut tahet. Teatavasti lunastasid korvpallurid kahe aasta järel Rakverele uuesti koha Eesti korvpalli meistriliigas.

"Tegemist ei ole igapäevase tunnustuse või tänutähega," lausus Marko Torm. "Sven Pugonen on linna silmis tõeline, väge täis Rakvere mees. Korvpallihunt, võitleja, kõrge tööeetika ja suure tahtejõuga inimene, kes edendanud nii Rakvere linna kui ka Lääne-Virumaa korvpallielu pea kahekümne aasta vältel."

Linnapea meenutas, et Pugoneni kaasabil ja vedamisel on Rakvere kohalik klubi viidud korvpalli meistriliigasse kahel korral. "Sellist saavutust naljalt paljudel ette näidata pole. Nüüd, kus Sven on öelnud, et tõenäoliselt Eesti kõige kõrgemal tasemel enam ei jätka, võiksime kõik korraks püsti tõusta ja talle seistes aplodeerida. See mees on rauast – tõeline maa sool ja väärt kõike, millega suudame tema panust väärtustada," kõneles Marko Torm.

Korvpallisangareid on Vallimäe medaliga tänatud varemgi: 2010. aastal anti see Eesti meistrivõistluste hõbemedali saavutanud BC Rakvere Tarvas meeskonna mängijatele ja treeneritele.

Rakvere linn annab Vallimäe medalit välja 2009. aastast, viimati sai selle seitse aastat tagasi sumomaadleja Kaido Höövelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles