Rakveres kontrolliti hilistel tundidel taksosid

Toomas Herm
Copy
Taksode kontrollreid Rakveres.
Taksode kontrollreid Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel veidi enne südaööd alanud ja kella üheni öösel kestnud kontrollreidi tulemusena avastati Rakveres seitse-kaheksa olulist rikkumist taksonduses.

Rakvere linnapea Marko Torm rääkis, et mitu sohvrit ei olnud kantud töötajate registrisse. Teise olulise rikkumisena tõi meer välja, et nii mõnelgi taksojuhil polnud ette näidata teenindaja kaarti. „Nad ei oleks tohtinud mingil juhul seda teenust osutada,” sõnas Torm.

Reidi korraldasid Rakvere linnavalitsus koostöös maksu- ja tolliameti ning politseiga. Viimane oli kontrollijate julgestaja rollis.

Tormi sõnul on linnavalitsuse ametnikud juba vähemalt kuu tegelenud taksonduse kontrolliga. Põhjuseks omavalitsusele laekunud vihjed, et selles teenindusvaldkonnas ei ole kõik korras.

Nüüdsel reidil kontrolliti kokku veerandsada sõidukit. Tormi sõnul aitas reidi õnnestumisele kaasa tõik, et korraga oli väljas mitu ekipaaži ehk suudeti suhteliselt üheaegselt kontrollida mitmeid sõidukeid.

Taksojuhtide hinnangul osutab Rakveres seda transporditeenust 50-70 sõidukit. Tormi sõnul kontrollreidid jätkuvad, sest ebaausalt turule tulnud sõidukijuhid võtaavd teenistuse neilt, kes korralikult makse maksavad ja muid seaduses sätestatud nõudeid täidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles