Kolm Rakvere korvpallinoort tegid Tallinna Kalevi särgis ajalugu

Margus Martin
, reporter
Copy
Marcus Merimaa (nr 2), Kiur Thomas Vehmanen (nr 4) ja Erki Kuhi (tagumises reas paremalt teine) olid osalised Euroopa noorte korvpalliliiga võidukas KA Tallinna Kalev meeskonnas.
Marcus Merimaa (nr 2), Kiur Thomas Vehmanen (nr 4) ja Erki Kuhi (tagumises reas paremalt teine) olid osalised Euroopa noorte korvpalliliiga võidukas KA Tallinna Kalev meeskonnas. Foto: Ka Tallinna Kalev

Tallinnas korraldatud Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) kuni 20-aastaste noormeeste superfinaali võitjaks krooniti KA Tallinna Kalev meeskond. Pealinlaste rivistuses said kulla kaela kolm Rakvere päritolu pallurit: Marcus Merimaa, Kiur Thomas Vehmanen ja Erki Kuhi.

Kalevlased alistasid turniiri sisulises esikohamängus pühapäeval Kaunase Žalgirise 101:100 (poolaeg 45:51). Merimaa viskas võitjate kasuks 17 ja Vehmanen neli punkti. Viimane sai kirja lisaks kuus lauapalli ja neli korvisöötu.

Päev varem võitis Kalev nii Minski Tsmoki 89:76 (54:45) kui ka brittide Myerscough' Korvpalliakadeemia 94:82 (38:28). Esimese vastu viskas Vehmanen seitse ja Merimaa viis punkti, teise alistamisel panustas Vehmanen seitse ja Merimaa kolm punkti.

Samuti võidukasse meeskonda kuulunud Erki Kuhi finaalturniiril ei mänginud, sest taastub varem saadud vigastusest. Kalevlaste treenerid on Aivo Erkmaa ja Raido Roos.

Täiseduga lõpetanud KA Tallinna Kalev järel tuli turniirisüsteemis mängitud otsustaval jõuproovil võrdselt ühe võidu ja kaks kaotust saanud meeskondadest niinimetatud surnud ringiga teiseks Tsmoki, kolmandaks Žalgiris ja neljandaks Myerscough.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles