Õdede liit valis lisaks aasta õele ka aasta teo

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Anneli Kannus (vasakul) annab tunnustuse üle Merle Somelarile.
Anneli Kannus (vasakul) annab tunnustuse üle Merle Somelarile. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval Rakvere haiglas aasta õe tiitli üleandmisel osalenud Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus rääkis, et aasta õe valimiseks on liidul olemas kindel statuut, nomineerida saab vaid neid õe elukutse esindajaid, kes statuudile vastavad. Kannuse sõnul on seega tunnustamist väärt juba ka nominendiks esitamine. “Lõplik tulemus selgub salajase hääletamise käigus,” rääkis Kannus.

Lisaks aasta õe tiitli jagamisele antakse igal aastal üle aasta teo tiitel, selleks nimetas õdede liit õenduseriala magistriõppe avamise Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolis. “Õenduseriala magistriõppe avamine on suur samm, mis aitab kaasa õenduse arengule. Magistriõppe avamine laiendab õdede pädevust, annab õdedele tervishoius juurde iseseisvust, julgust võtta vastutust ja pakkuda patsientidele parimat abi. Ühtlasi aitab eriõdede rakendamine jagada vastutust tervishoiusüsteemis ning kasutada personali efektiivsemalt, aidates patsiendil kiiremini abini jõuda,” sõnas Kannus.

Aasta õele Merle Somelarile lillesülemi ulatanud Rakvere haigla juht Ain Suurkaev nentis, et kuigi statistiliselt kuulub õe elukutse valinute seas endiselt võim naistele – suisa üheksakümmend protsenti selle ala esindajatest on naised –, ei ole tegelikkuses enam ammu vahet, kes õe tänuväärset tööd teeb, kas mees või naine. “Õdede päev tõstab au sisse kõik selle vajaliku töö tegijad,” ütles Suurkaev. Õdede tööd tähtsustas ka haigla nõukogu esimees Toomas Varek, kelle sõnul on eelkõige õed haigla visiitkaardiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles