Kes pani koeratüdruk Lotte õe liikuma?

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Animafilmi kolmandas osas “Lotte ja kadunud lohed” sai koeratüdruk Lotte endale väikse õe Roosi.
Animafilmi kolmandas osas “Lotte ja kadunud lohed” sai koeratüdruk Lotte endale väikse õe Roosi. Foto: Joonisfilm

Kas sina tead, mismoodi pandi filmis “Lotte ja kadunud lohed” liikuma koeratüdruk Lotte õde Roosi? Aprilli lõpus kohtusid Miila seltsimajas Lotte väikeste ja suurte sõpradega Lotte-filmide lavastaja ja kunstnik Heiki Ernits ning filmioperaator ja lavastaja Janno Põldma, et heita valgust filmitegemise köögipoolele.

Kuidas peaks astuma, komistama, tasakaalu kaotama, kukkuma ja uuesti püsti tõusma animategelane, kes on alles nii-öelda loomisel, ei tea esialgu animaatorid ega ka lavastaja ise. See sünnib koostöös näitlejaga. Väikesele koeratüdrukule Roosile aitas isikupära ja talle omaseid liigutusi otsida näitleja ja koreograaf Maiken Schmidt. Näitleja liigutused filmitakse üles ja nende järgi joonistab animaator tegelase liikumise.

Janno Põldma sõnul on sellest animaatorile väga palju abi, sest tegelaskujusid peab ta peast joonistama. Kui aga paluda animaatoril joonistada tegelast liikumises, järgnevad ilma tugimaterjalita kohe küsimused, näiteks kuidas ta jookseb, kas ta lonkab, kas ta jookseb kiiresti või aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles