Marko Mihkelson: Ratase valitsus jätkab Eesti välispoliitika lammutamist

BNS
Copy
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: MICHAL CIZEK/AFP

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Mihkelson (reformierakond) märkis EKRE juhtide kohtumise kohta Marine Le Peniga, et peaminister Jüri Ratase (keskerakond) valitsus jätkab Eesti välispoliitilise kursi lammutamist. “Jüri Ratase valitsus ei hoia päevagi kokku Eestit edukalt teeninud välispoliitilise kursi lammutamisel ja katses meid isoleerida oma lääne liitlastest ja partneritest,” ütles Mihkelson.

“Venemaa huvides Euroopa ühtsust lammutava äärmuspoliitiku Marine Le Peni kutsumine Eestisse ja äsjane kohtumine peaministri asetäitja Mart Helme ning riigikogu esimehe Henn Põlluaasaga Jaan Tõnissoni nime kandvas riigikogu ruumis on otsene näkkusülitamine Eesti rahvuslikele huvidele,” märkis ta.

“Kas te nägite Le Peni kõrval Prantsusmaa suursaadikut? Loomulikult mitte. See on ilmne indikatsioon, kuidas suhtub antud visiiti Prantsusmaa. Loomulikult ei jõua Le Pen Tapale, kus teenivad NATO pataljoni koosseisus prantslased, sest NATO on Le Penile ju “punane rätt”,” ütles Mihkelson.

Tema sõnul on EKRE jutt sellest, et nad ei jaga Le Peni Venemaa kohta käivaid seisukohti, küll aga on neil ühine arusaamine euroliidu tulevikust, petujutt ja kõik see on Eesti rahvuslike huvide vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles