Tee sulgemine maksaks ettevõtetele sadu tuhandeid (1)

Andres Pulver
Copy
Kas kompromiss tuleb või mitte? Ristmiku sulgemine viiks ettevõtjate kaukast sadu tuhandeid eurosid aastas.
Kas kompromiss tuleb või mitte? Ristmiku sulgemine viiks ettevõtjate kaukast sadu tuhandeid eurosid aastas. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere valla plaan keelata raskeveokitele pääs Näituse tänavalt Papiaru teele tähendaks ettevõtetele väga suurt lisakulu. Sestap peab vallavalitsus kaaluma oma kava mõistlikkust.

Roodeväljal asuva Swetraki betoonitehase tootmisjuht Ivar Maran rääkis, et Haljala kaudu sõites pikeneb teekond tehaseni 28 kilomeetri võrra. “Kui arvestada, et põhiosa meie toodangust veetakse Tapale, siis tähendab see, et autod peavad sõitma senisest poole rohkem,” lausus ta. Swetrakist sõidab Papiaru tee ja Näituse tänava kaudu aastas välja üle 700 veoauto.

JELD-WEN Eesti tehase juhi asetäitja Erkki Ehand nentis, et Näituse tänava kaudu sõidab tehasesse aastas umbes 2400 autot ja nende teekonna pikenemise minimaalne rahaline mõju on paarsada tuhat eurot aastas. “On kurb, et meiega ei ole midagi räägitud ja peame nüüd siin laua taga istuma,” kõneles Ehand eile Rakvere linnapea Marko Tormi initsiatiivil kokku kutsutud ettevõtjate ümarlaual Rakvere linnavalitsuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles