Pool tuhat hirmu täis telefoni­kõnet

Toomas Herm
Copy
Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg andis konverentsil osalenutele edasi lähisuhtevägivalla ühe ohvri, isata ja joodikust ema arvukate meeste seltsis üles kasvanud naise mõtted ja tunded enda täiskasvanuelust, lörri läinud elust.
Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg andis konverentsil osalenutele edasi lähisuhtevägivalla ühe ohvri, isata ja joodikust ema arvukate meeste seltsis üles kasvanud naise mõtted ja tunded enda täiskasvanuelust, lörri läinud elust. Foto: Vladislav Musakko

Üksteist minutit häirekeskuse salvestisi, kus suured ja väikesed paluvad reeglina läbi pisarate abi lähisuhtevägivalla lõpetamiseks, ei jäta külmaks isegi paljunäinuid.

Neid salvestisi lasti teisipäeval Sõmeru keskusehoones peetud lähisuhtevägivalla konverentsil “Elu võimalikkus ilma vägivallata”, mille korraldasid Ida prefektuur ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit.

Küllap kerkib küsimus, kas neid salvestisi pidi avalikustama, nagu Virumaa Teataja seda tegi. Neid salvestisi kuulates kaob ka kroonilisel pessimistil viimanegi kahtlus, et lähisuhtevägivald on lihtsalt mingi naise-mehe omavaheline togimine, mis on eksisteerinud aastasadu ja olevat mõnes kultuurikeskkonnas isegi armastuse märk. Ja see ei ole mitte ainult madalalaubaliste, aukus silmade ja sisselangenud ninajuurega alkohoolikute pärusmaa. Konverentsil peetud diskussioonis selgus, et Viru-Nigula vallas oli üks naine kurtnud mehe kohutavate tegude üle kodus. Keegi teda aga ei uskunud, sest mees oli vallas väga lugupeetud isik. Küllap on tänini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles