Eilsest on Eestist Euroopasse helistamine soodsam

BNS
Copy
Eestist Euroopasse helistamine viib nüüd rahakotist vähem raha.
Eestist Euroopasse helistamine viib nüüd rahakotist vähem raha. Foto: Elmo Riig

Eilsest kehtib kogu Euroopa Liidus (EL) kõigile rahvusvahelistele kõnedele ja tekstsõnumitele uus maksimumhind, mille tulemusel maksab kõne teise liikmesriiki kuni 19 senti minut ja tekstsõnum kuni kuus senti, hindadele lisandub käibemaks.

Uus rahvusvaheliste kõnede ja tekstsõnumite hinna ülempiir EL-is on osa kogu liidus kehtivate telekommunikatsiooninormide muutmisest, mis hõlmas ka rändlustasude kaotamist 2017. aasta juunis. Eesmärk on tugevdada elektroonilise side koordineerimist ja suurendada Euroopa sideameti (BEREC) rolli, teatas Euroopa Komisjon.

Rahvusvahelisi kõnesid käsitlevate uute normidega kõrvaldatakse liikmesriikidevahelised varasemad suured hinnaerinevused.

Liidusisese püsivõrgu või mobiilikõne hind oli riigisisese kõne standardhinnast keskmiselt kolm korda kõrgem ja Euroopa Liidu sisese tekstsõnumi standardhind kaks korda ­kallim riigisisese sõnumi hinnast. Eesti suurimad mobiili­operaatorid Telia, Elisa ja Tele2 teatasid, et alates ­eilsest maksab kõneminut eraisikutele Euroopa riigi numbrile helistades kuni 22,8 senti ning lühisõnumi hind on maksimaalselt 7,2 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles