Sisekaitseakadeemia sisekaitseõppe erialalaagrite hooaeg algab täna Väike-Maarjas  

Marju Lina
Copy
Laagris harjutatakse ka inimeste päästmist.
Laagris harjutatakse ka inimeste päästmist. Foto: Mailiis O

Tänavune sisekaitseakadeemia sisekaitseõppe erialalaagrite hooaeg algab täna Väike-Maarjas. Esimene sisekaitseõppe päästelaager toimub täna ja homme, esimeses laagris osaleb 40 õpilast.

"Erialalaager on gümnaasiumiõpilaste sisekaitseõppe õppekava lahutamatu osa. See tähendab, et enne laagrit on vaja koolis aasta jooksul omandada teadmisi päästeeriala, päästevahendite, päästetehnika, ohuhinnangute ja muu sellise kohta," selgitab sisekaitseakadeemia täiendusõppekeskuse nõunik, sisekaitseõppe eestvedaja Priit Männik.

"Kõigi nende teadmiste praktilise rakendamise oskuse kontroll toimubki Väike-Maarja päästelaagris. Enne laagrit on õpilased koostanud oma kodu ja koduümbruse kohta ohuhinnangute koduse töö," ütleb Männik ja lisab, et kuna Väike-Maarja laagri läbib aastas enam kui sada, sel aastal suisa 155 õpilast, on see  oluline panus väljaõppinud esmaste reageerijate järelkasvu suurendamiseks Eestis.

Esimese päeva õhtul on kavas päästealaste ülesannetega kompleksvõistlus. Teine päev algab kella seitsmese hommikujooksuga, järgnevad praktilised harjutused, nagu suitsusukeldumine või tule kustutamine harjutusväljakul, pinnaltpäästes harjutatakse aga uppumisohtu sattunud inimeste  abistamist.

Kokku toimub Väike-Maarjas viis laagrit 155 õpilasele sisekaitseõppega liitunud koolidest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles