Maadlejad korjasid pika traditsiooniga võistlustelt uhke medalisaagi

Merly Raudla
Copy
Laupäeval Valtu spordimajas peetud pika traditsiooniga rahvusvahelisel maadlusvõistlusel Kehtna Liud noppisid meie maakonna matimehed korraliku medalisaagi.
Laupäeval Valtu spordimajas peetud pika traditsiooniga rahvusvahelisel maadlusvõistlusel Kehtna Liud noppisid meie maakonna matimehed korraliku medalisaagi. Foto: Elmo Riig

Laupäeval Valtu spordimajas peetud pika traditsiooniga rahvusvahelisel maadlusvõistlusel Kehtna Liud noppisid meie maakonna matimehed korraliku medalisaagi.

Rakvere spordikooli esindajatest kaotas treener Endel Treimani sõnul kehakaalus kuni 35 kilogrammi võistelnud Artur Laks finaalis konkurendile vanemkohtuniku eksimuse tõttu.

“Kohtunik ajas trikoo värvid segamini. Ründaja võttis kaks punkti ja olukorda valitsedes hakkas parteris ülevedu sooritama, aga Tallinna maadleja Veli Pütsepp põgenes hirmunult matilt, millega oleks pidanud teenima hoiatuse ja kaks võidupunkti Rakvere maadlejale. Paraku ajas kohtunik maadlejad segamini ja karistas Rakvere maadlejat,” kõneles Treiman ning lisas, et Artur vääris turniirivõitu ja näitas, et oli selle kehakaalu parim, hoolimata märtsi lõpus Tallinn Openil saadud näpuvigastusest.

Rakverlastest tõusis pjedestaalile veel Christian Aruksaar (Rakvere SK), kes pälvis kehakaalus 65+ kolmanda koha.

Aron Lavrits Kadrinast spordiklubist Caaro saavutas (+35 kg) teise koha. Treener Marger Pormann sõnas, et finaalivastane oli Aronist koguni 21 kilogrammi raskem ja see määras ära, et sel korral kuldmedalit ei tulnud.

Mairold Einard saavutas teise koha. “Finaali jõudmiseks võitis ta Nikita Muradovit, kes alles hiljuti oli Mairoldile kohtunik algajate võistlustel,” märkis Pormann. Teise koha väärilise tulemuse tegi ka Kahro Pallon. Treeneri sõnul sai ta kokku neli matšivõitu ja alistas Christian Aruksaare, kes oli mõni kuu tagasi selgelt Kahrost parem olnud.

Kõik kolm finalisti tegid treeneri sõnul väga hea võistluse.

Neljanda koha medalid said kaela Krislin Kirss ja Karmo Tuulik.

Spordiklubi Tapa võistlejatest teenis seekord kõige kirkama medali Marcus Bugera. Hõbemedali said Tanel Laisarv ja Vladimir Tšernjakov. Reigo Lain saavutas sel korral neljanda koha.

Väike-Maarja RSK matimeestest jõudis pjedestaali kõrgeimale astmele Robin Engaste. Kristo Ojaste võitis kolmanda ja Kristjan Jaago neljanda koha.

Kokku osales 192 maadlejat Eestist ja Lätist.

Samal ajal kui poisid Valtus higi valasid, osalesid Väike-Maarja tüdrukud Soomes Tamperes naistemaadluse turniiril. Anu-Liis Raudsepp krooniti esikoha autasuga ning Jonete Visnapuu võitis hõbemedali. Eva-Maria Raudsepa saagiks langes neljas koht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles