Enamik maakonna majutusasutusi ei vasta nõuetele

Toomas Herm
Copy
Aqva hotell oli üks kahest majutusasutusest, kus päästeteenistuse hinnangul on tuleohutusega kõik korras.
Aqva hotell oli üks kahest majutusasutusest, kus päästeteenistuse hinnangul on tuleohutusega kõik korras. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmisel nädalal kontrollisid päästeteenistuse spetsialistid maakonna majutusasutusi, kümnest kahel puudusi ei tuvastatud.

Päästjate hinnangul vastasid tuleohutusnõuetele Väike-Maarja õppekeskuse õpilaskodu ja Aqva hotell. Nädala vältel alustati kuus väärteomenetlust, määratud trahvide kogusumma on 240 eurot.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Marti Siim ütles kontrolli tulemusi kommenteerides, et suurimaks murekohaks on tuletõkkeuste hoidmine avatud asendis.

“Vabanduseks tuuakse klientide liikumismugavus, see tähendab, et kohvritega liikudes on ebamugav sulguriga varustatud ust avada,” selgitas Siim. Päästeametnik viitas tehnilistele lahendustele, millega oleks tagatud nii ohutus kui ka mugavus. Peamistest probleemidest rääkides nimetas ta veel trepikojas põlevmaterjali hoidmist.

“Teenusepakkujad peavad mõistma, et olenemata majutusteenuse sisust ja hinnaklassist tuleb kõikidele klientidele tagada viietärniohutus võrdselt igal pool,” sõnas Marti Siim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles