Näpi kool võtab teatepulga üle Vaeküla koolilt

Katrin Uuspõld
Copy
Vaeküla kooli ja ka peatse Näpi kooli sümboliks ja maskotiks on siil. Siilid ei puudunud ka visioonipäeva esinemiskavast ja andsid mõista, et nende kooli lapsed on nagu siilid: pahanduse korral võivad küll turtsuda, aga loomu poolest on nad uudishimulikud.
Vaeküla kooli ja ka peatse Näpi kooli sümboliks ja maskotiks on siil. Siilid ei puudunud ka visioonipäeva esinemiskavast ja andsid mõista, et nende kooli lapsed on nagu siilid: pahanduse korral võivad küll turtsuda, aga loomu poolest on nad uudishimulikud. Foto: Vladislav Musakko

Eile hommikul tervitasid Rakvere külje all Näpil Vaeküla kooli uksel tulijaid reipalt kolm skaudivormis noort – õige pea saab Vaeküla koolist Näpi kool ning sel puhul korraldas peatne koolipidaja Rakvere vald koos kooliperega visioonipäeva.

Aktiivseid skaute on Vaeküla kooli 59 õpilase seas tervelt 22, palju on ka sportlasi, kes on toonud medaleid nii eriolümpia kui ka paraolümpia võistlustelt Eestist, mujalt Euroopast ja ka kaugemalt, paljud õpilased esinesid visioonipäeval lauldes, tantsides ja näideldes südamlikus ja vaimukas kavas.

Õpiraskustega lastele mõeldud 42-aastane Vaeküla kool on Näpil üüripinnal tegutsenud viimased seitse aastat ning mure kooli kestmise ja tuleviku pärast on saanud lõpuks murtud – 15. juunil võtab Rakvere vald koolipidamise haridus- ja teadusministeeriumilt üle ning õppeasutus saab uue nime Näpi kool. Lisaks nimele ootab muudatus ees sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles