Muuseumiöös lõid mustreid robot, mets ja loojuv päike

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Muuseumiööl Rakveres Rehbinderi majas sai tutvust teha tehisintellektimaailma mustritega. Kertu ja temast peajagu humanoidrobotil Pepper tuli tants hästi välja.
Muuseumiööl Rakveres Rehbinderi majas sai tutvust teha tehisintellektimaailma mustritega. Kertu ja temast peajagu humanoidrobotil Pepper tuli tants hästi välja. Foto: Vladislav Musakko

Laupäeva õhtul peetud suurel muuseumipeol põimiti mustreid. Kui Oandul keerutas-lennutas mustreid mets, siis Rehbinderi majas tantsisid inimese taktikepi all robotid.

Kui üle Eesti toimunud suur muuseumiöö alles hakkas lahti rulluma, käis Rakveres Rehbinderi majas juba tants. Väike Kertu tegi tutvust Rehbinderi maja asuka humanoidrobot Pepperiga. Nutikas robotpoiss oli talle nagu vana tuttav ja valmis tantsimagi. Ehkki robot oli tüdrukust peajagu pikem, võitis tehisinimene Kertu südame hetkega, nii et lõpuks tantsiti lausa koos. Ikkagi muuseumipidu.

Kuid 13-aastast Mattiast köitis hoopis miski muu. Sel õhtul oli ta majas giidiks. Ajaloolistest relvadest võinuks noormees rääkida päeva ja öö veel takkapihta. “Need on põnevad,” nentis Mattias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles