Rakveres tuleb kirikute öö koos arheoloogi ja aasta arstiga

Katrin Uuspõld
Copy
24. mail saab Rakveres kirikute ööl külastada EELK Rakvere Kolmainu kirikut (pildil), adventkogudust ja Karmeli kogudust.
24. mail saab Rakveres kirikute ööl külastada EELK Rakvere Kolmainu kirikut (pildil), adventkogudust ja Karmeli kogudust. Foto: Marianne Loorents

Reedel, 24. mail on taas Rakveres kirikute öö, kus tänavu osalevad Karmeli kogudus, adventkogudus ja Kolm­ainu kogudus. Nende koguduste kirikud on avatud kella 18–23.

Rakvere adventkoguduse pastor Toivo Kaasik rääkis, et eelmistel aastatel on kirikute ööl käinud kirikus paljud, kes ütlevad, et on eluaeg mööda käinud, kuid alles nüüd esimest korda sisse astunud. “Ja on ka neid, kes tulevadki igal aastal kirikute ööl. Mõned istuvad kümme minutit vaikselt ja lähevad siis edasi. Tulevad ka sõpruskonnad – kui kellegi tuttav käib selles kirikus, tullakse uudistama,” rääkis Toivo Kaasik.

Adventkirikus kaetakse kell 18 teelaud, kell 19 kõneleb aga Rakvere juurtega Karmen Joller, aasta arst 2017, puhkuse rollist inimese elus ja kell 21.30 on õhtupalvus.

Kolmainu kirikus on võimalik kell 18 kuulata muusika- ja kunstikooli Kaur õpilaste kontserti ja kell 19 arheoloog Villu Kadaka loengut “Ehitusarheoloogiast kirikutes”.

Õhtul kell kaheksa on misjonärid Liisa Rossi, Laura Herm ja Aino-Maija Helkkula kõnelemas misjonist Eestis ja Indoneesias ning kell 21 saavad huvilised osa ekskursioonist kiriku võlvide pealsel pööningul ja tornis. Kolmainu kirikus lõpeb programm kell 22 Taizé palvusega.

Karmeli koguduses spetsiaalset programmi ei ole, küll võivad huvilised lahkesti sisse astuda ja uudistada pühakoda, mille asemele ehitatakse peagi uus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles