Ujujad võtsid mõõtu Islandil ja Tamsalus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina tüdruk Mari Miilpalu võitis Tamsalus Lääne-Viru meistrivõistlustel viis kulda.
Kadrina tüdruk Mari Miilpalu võitis Tamsalus Lääne-Viru meistrivõistlustel viis kulda. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa ujuja Ralf Tribuntsov esindas Eestit Põhjamaade juunioride meistrivõistlustel Islandis Reykjavikis, kus püstitas kaks uut Eesti juunioride rekordit. Samal ajal oli Tamsalus maakonna meistrivõistlustel medaleid nõudlemas rekordarv ujujaid.


Lisaks Eesti koondise ja eriti Aljandite ujumisperekonna edukale ühe hõbeda ja kahe pronksiga päädinud esinemisele Poolas Euroopa lühiraja meistrivõistlustel tegid Eesti noorujujad häid starte Islandil Põhjamaade juunioride (neiud sündinud 1996-1997 ja noormehed 1994-1995. a) ja pre-seeniorvanuseklassi (neiud kuni 18, noormehed kuni 20 a) meistrivõistlustel.

Eesti juunioride koondises Islandil Reykjavikis võistelnud läänevirulane Ralf Tribuntsov püstitas kaks Eesti juunioride rekordit: 100 meetri seliliujumises ajaga 55,41 ja 200 meetri seliliujumises ajaga 2.02,49. Lisaks startis Audentese spordikoolis õppiv Ralf väljaspool võistlust pre-seeniorklassi 50 meetri seliliujumise distantsil, kus sai endast vanemate ujujatega konkureerides paremuselt teise tulemuse 25,80.

“Eriti teeb mulle nende rekordite kõrval rõõmu aga see, et rohkem seliliujuna tuntud Ralf sai 4 x 100 m vabaujumise avaetapil ajaks 50,07, mis on väga kõva tulemus,” kommenteeris oma õpilase võistlustulemusi Rakvere ujumistreener Gunnar Tõnning.
Samal tiheda ujumisprogrammiga nädalavahetusel selgusid Tamsalu ujulas Lääne-Virumaa tänavused meistrid. Tiitlivõistlused üllatasid osavõtjate rohkusega: medaleid asus nõudlema 70 ujujat. Gunnar Tõnningu sõnutsi on see uus võistluste rekord.

Lääne-Viru meistrimedaleid jagati absoluutklassis (1997. a ja varem sündinud) ning kolmes noorteklassis: A- (sündinud 1998-1999), B- (2000-2001) ja C- (2002 ja hiljem sündinud) klassis.

Absoluutklassis tuli meeste seas viiekordseks maakonna meistriks Eduard Mihhejev Rakverest, naistest krooniti kolmekordseks Lääne-Viru meistriks Grete Uude­küll Tamsalust. Meistrikulla pälvisid veel Kaidi Kivioja Rakverest ja Relika Toome Vinnist.

Teistele medalikohtadele ujusid absoluutklassis Janne Eliise Kond, Loona Ljaš ja Markko Etverk Rakverest, Karl Johan Leich­ter Laekverest ja Keiti Kleitz Tamsalust.

Noorte A-vanuseklassis tulid Lääne-Virumaa viiekordseteks noortemeistriteks Mari Miilpalu Kadrinast ja Kevin Vabaorg Vinnist. Medalivõiduni jõudsid veel Renita Rasmann, Eleri Etverk ja Karl Joosep Einmann Rakverest ning Kert Taniel Kesküll ja Tony Brei Vilbiks Tamsalust.

Noorte B-vanuseklassis tuli viiekordseks kullavõitjaks Anette Hallik Vinnist, kolm meistritiitlit võitis Sven Reiu Rakverest, kullale ujusid veel Anti Hallik Vinnist ja Alex Ahtiainen Tamsalust.

Medaleid pälvisid B-klassis veel Kaari Meriloo, Katre Meriloo, Hana Liisa Lehtla, Markus Paales ja Sander Jaguson Rakverest, Jete Eevald Haljalast ning Keimo Kleitz Tamsalust.

Noorte C-vanuseklassis tuli Lääne-Virumaa kolmekordseks meistriks Matteus Miilpalu Kadrinast, kaks meistrikulda pälvis Hanna Marie Eliste Vinnist ning ühe kulla võitis Anne Kunder Tamsalust.

Teisi medaleid võitsid C-klassis Laura Mätlik, Kirke Suur, Juhan Uudeküll ja Robin Kuntur Tamsalust, Maria Paaver ja Nikita Komarov Rakverest, Raimond Järg Vinnist, Carmen Jastremski Kadrinast ning Christina Veinberg Sõmerult.

Ujujad valmistuvad nüüd 19. ja 20. detsembril Tallinnas peetavateks Eesti täiskasvanute, juunioride ja noorte lühiraja meistrivõistlusteks. Lääne-Virumaalt asuvad starti Ralf Tribuntsov, Mari Miilpalu, Anette Hallik, Karl Johan Leichter ja Kevin Vabaorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles