NASA ja kosmos imbuvad koolitundidesse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Birgit-Gertrut Rosenberg, õpetaja Agne Jõgis ja Sirelin Iiris Sammalpärg on rahul, et kosmosest, Maast ja globaalkriisidest saab filmi vahendusel rohkem teada.
Birgit-Gertrut Rosenberg, õpetaja Agne Jõgis ja Sirelin Iiris Sammalpärg on rahul, et kosmosest, Maast ja globaalkriisidest saab filmi vahendusel rohkem teada. Foto: Meelis Meilbaum

Kosmos on see, mis köitis tuntud Ameerika filmiprodutsenti Clare Tuckerit. See oli temale võimalus näidata neid, kes väärivad eeskujuks olemist. Nüüd käib ta nende tulevikunägemusi mööda maailma lastele tutvustamas.

Kosmos on see, mis lisaks Clare Tuckerile köidab iga noort. Fänniks tunnistavad end Rakvere reaalgümnaasiumi 11. klassi neiud Birgit-Gertrut Rosenberg ja Sirelin Iiris Sammalpärg. Selles võib oma osa olla ka õpetaja Agne Jõgisel, kel on juhusega pooleks vedanud. Tal on olnud võimalus osaleda neljal Euroopa kosmoseagentuuri koolitusel, olles 30 väljavalitud eurooplase seas.

Agne Jõgis ütles, et midagi ümber ta õppima pole pidanud. “Juurde küll. Otse Kuule ei saagi, kiirust tuleb koguda planeetidest mööda lennates,” lausus õpetaja. Tulevikuvisiooni, et inimkond kolib üsnagi varsti Kuule, millest üha enam unistatakse, ei taha Jõgis uskuda. “Me ei mahu kaheksa miljardiga sinna mingi valemiga,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles