Galerii: Aseri rahvakoosolek kulgeb asjalikult ja üsna rahulikult

Copy
Aseri rahvakoosolek kulgeb üllatavalt rahulikus meeleolus.
Aseri rahvakoosolek kulgeb üllatavalt rahulikus meeleolus. Foto: Vladislav Mussako

Kuigi Aseris vajab lahendamist mitu põletavat probleemi, kulgeb tänaõhtune rahva kokku kutsutud koosolek üllatavalt rahumeelselt. Kohalikku rahvamajja on kogunenud umbkaudu 300 inimest, et suu puhtaks rääkida ja ühtlasi vallajuhtidelt aru küsida.

Aserilased kuulavad muret tekitavatel teemadel välja kuulutatud ettekandeid veidi rusutult, kired on pigem sõnades. Suhtumist näidatakse aplausi ja üksikute vahelehõiskamistega.

Teemasid, millest täna ülevaade antakse, on viis ja need on seotud rahvamaja müügi, ususekti jõulise pealetungi, masuudireostuse, kallasrajale pääsu ja jäätmejaama tulekuga.

Üks sõnavõtja, omaaegne Aseri vallavanem ja Viru-Nigula valla volikogu aseesimees Koit Oras avaldas lootust, et tänane rahvakoosolek toob muredele lahendusi. Üks lahendus sündiski lausa kohapeal. Rahvakoosolekul anti teada, et hetkel on otsus selline, et jäätmejaama savilinna ei tule. 

Kohal on ka Viru-Nigula valla juhid ja volikogu liikmed. Sõnavõtuga esines kogukonnaaktivist, poliitik Artur Talvik. 

Aseri rahvamaja müügi vastu koguti allkirju, petitsioonile on oma käe andnud ligi tuhat inimest ja need kavatsetakse edastada riigikogule.

Viru-Nigula vallavanema Einar Vallbaumi sõnavõtu ajal inimesed siiski elavnesid. Kõlasid ütlused, et vallajuht valetab. Vallbaum ütles, et tal on hea meel, et rahvahulk on hakanud elama. "Viru-Nigula vallas läheme eluga edasi. Elu pole hull. Ka Aseris," sõnas Vallbaum. Vallajuht ütles, et valla juhtkond on mures ja tegutseb selle nimel, et valda koos teha ja elu ka paremaks muuta.

Siit-sealt oli kuulda inimeste arvamust, et ega nad rahvakoosolekult midagi eriti teada saanudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles