Kogudus, kus mürtsub muusika ja askeldavad noored

Margus Martin
, reporter
Copy
Praeguse palvela maja Koidula tänaval on võimalik soetada uue hoone ehituse rahastamiseks tervikvarana. Demonteerimistööd ei lase end enam kaua oodata.
Praeguse palvela maja Koidula tänaval on võimalik soetada uue hoone ehituse rahastamiseks tervikvarana. Demonteerimistööd ei lase end enam kaua oodata. Foto: Rakvere Karmeli Kogudus

Paarisaja liikmega Rakvere Karmeli koguduse toimetamisi on raske mitte märgata. Ehkki koguduse liikmete lõviosa elab maakonnakeskuses, tullakse jumalateenistustele ja muudele üritustele kokku mujaltki. Sära lisab homme 125. sünnipäeva tähistava Karmeli rahva silmadesse uue kogudusehoone peagi algav ehitus.

Karmelis räägitakse naljatamisi, et küllap on naabrid seetõttu leplikud, et neil on uue hoone puhul lootus: võibolla ehitatakse sellele tugevamad seinad, mis ei lase heli läbi nagu vana maja omad, ning elu muutub rahulikumaks. “Vana maja on küll hõre, aga läbi kostavad tegelikult ainult trumm ja bass. Muusika ei pea seejuures isegi vali olema,” kinnitab kogudust viimased tosin aastat juhtinud pastor Gunnar Kotiesen.

Karmeli koguduse senise ruumikitsikuse leevendamiseks ja tegevuste paremaks korraldamiseks algab sellel aastal mitmeotstarbelise kirikuhoone ehitus.
Karmeli koguduse senise ruumikitsikuse leevendamiseks ja tegevuste paremaks korraldamiseks algab sellel aastal mitmeotstarbelise kirikuhoone ehitus. Foto: Eskiis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles