Kallis õpetaja Maie

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Maie Nõmmik.
Maie Nõmmik. Foto: Meelis Meilbaum

Nii alustab oma kirja üks tüdruk. Oma õpetajale. See laps tunnistab, et tema eeskujuks võiks olla ükskõik milline kuulsus internetiavarustest või filmikaadritest. Aga ei. Ta peab kordi rohkem lugu laiast silmaringist, sooja südame erakordsusest.

Maailma mõista, tulevikku hinnata mineviku kaudu – just sellise soovi sõnastab 15-aastane Annika Õunapuu ühel päeval oma kodustele. Et mõtestada elu nii, nagu seda teeb ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Maie Nõmmik. Neiu otsustab tegutseda nõndaviisi, et vaatab uudistesaateid ja püüab nimesid meelde jätta. Päriselt. "Ma ei liialda, kui ütlen, et õpetaja muutis minus midagi, mille üle olen õnnelik ja üsna uhke," kirjutab neiu. Tubli laps tunnetab õpetaja tuge ning tal on julgust mõelda suurelt ja uskuda rohkem. Ka iseendasse.

Need read saadab tüdruk Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsile, kes pärgas sel kevadel Tamsalu gümnaasiumi ja Vinni-Pajusti gümnaasiumi pedagoogi Maie Nõmmiku elutööpreemiaga. "On hea, et õpetaja ei ole üks headest, kes jääb märkamata," kirjutab Annika Õunapuu, kel tahtis uudist kuuldes pisar silma märjaks võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles