Aseri pikk rahvakoosolek loodetud rahu ei toonud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Koosolekule olid kutsutud ka vallajuhid: volikogu liige, Aseri sadama esindaja Gaido Kentem (vasakult), vallavanem Einar Vallbaum ja volikogu esimees Riho Kutsar, kes püüdsid emotsioone hallata.
Koosolekule olid kutsutud ka vallajuhid: volikogu liige, Aseri sadama esindaja Gaido Kentem (vasakult), vallavanem Einar Vallbaum ja volikogu esimees Riho Kutsar, kes püüdsid emotsioone hallata. Foto: Vladislav Musakko

Alla Pugatšova kontserdiga võrdlesid neljapäeva õhtul Aseris toimunud rahvakoosolekut naljahambad. Aga inimesed olid kodust välja toonud lahendamist vajavad probleemid. Kokkusaamine kulges esialgu rahumeelselt, alles hilisõhtul mõnede kannatus katkes ja kired lõid lõkkele.

Neljapäeva õhtul kogunes Aseri rahvamajja umbes 300 inimest, et suud puhtaks rääkida ja vallajuhtidelt aru küsida. Kuigi teemad olid põletavad, lepiti kokku rahus ja üksteise kuulamises. Registreeritud sõnavõttude puhul lepe ka pidas, kireleek läks lõõmama alles koosoleku lõpus.

Viru-Nigula vallajuhid istusid lava ees, esinejate silme all, nende taga saalitäis aserilasi. Üks sõnavõtja, omaaegne Aseri vallavanem, Viru-Nigula vallavolikogu aseesimees Koit Oras avaldas lootust, et rahvakoosolek toob lahendusi ja vastuseid. “Võim on kaugenenud, inimeste kaasamist ei toimu,” nentis Oras. Ta küsis, kas peaks haldusreformi otsuse liituda Viru-Nigula vallaga üle vaatama. “Minema tagasi Ida-Virumaale, et meiega arvestataks?” päris Oras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles