Piibe Teatri lavastus “Moe mees” tuleb jälle

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Huumori eest hoolitsevad lavastuses viinavoorimehed.
Huumori eest hoolitsevad lavastuses viinavoorimehed. Foto: Vladislav Musakko

Moe piiritusevabrikus etendub 29. maist 1. juunini taas Piibe Teatri lavastus “Moe mees”. Sama vabaõhulavastust mängiti Moel ka sügisel ja toona osutus publiku huvi nii suureks, et ukse taha jäänute rõõmuks tullakse nüüd “Moe mehega” veel neljal korral rahva ette.

Näidendi autor on Arlet Palmiste, lavastaja Erik Ruus ja muusikalises kujunduses kasutatakse Meisterjaani loomingut. Etenduses teevad kaasa piirkonna harrastusnäitlejad Albust, Amblast, Järva-Jaanist, Aravetelt ja Tapalt.

““Moe mees” on lugu ühest piirkonnale olulisest ettevõttest, mis peab elus püsimiseks pidevalt kohanduma poliitiliste ja majanduslike oludega,” tutvustas näidendi temaatikat autor Arlet Palmiste. “See on lugu ühest ettevõtlikust perekonnast, kes võttis vastutuse oma inimeste ja piirkonna arengu eest. Muidugi ei puudu etendusest viinavoorimehed, kelle elulised kommentaarid ja veidi vildakad juhtumised lisavad ajatraagikale lõbusaid värve.”

Lavaloole annab lisaväärtuse mängupaik vanas piiritusetehases: kaasa mängivad ruumid, aknad ja õu. Etendused toimuvad 29., 30., 31. mail ja 1. juunil algusega kell 20 Moe piiritusevabrikus. Kohale tasub minna juba kell 18.30, kui toimub väikese lisatasu eest ekskursioon Moe piiritusemuuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles