Meeletu hooaja võidukas lõpp: Paavo Nelke krooniti Soome käsipallimeistriks

Margus Martin
, reporter
Copy
Soome käsipallimeistriliigas kokku 11 kulda võitnud Riihimäe Cocksi valitsemisaeg jätkub. Nende trooni pole keegi kõigutanud nüüdseks seitse aastat järjest.
Soome käsipallimeistriliigas kokku 11 kulda võitnud Riihimäe Cocksi valitsemisaeg jätkub. Nende trooni pole keegi kõigutanud nüüdseks seitse aastat järjest. Foto: Sanna Myllärinen

Soome meeste käsipallimeistriliiga finaalseerias peeti Riihimäe Cocksi ja Helsingi Dickeni vahel kullaomaniku selgitamiseks maksimaalsed viis kohtumist. Meistritiitlit kaitses laupäevase otsustava matši 19:17 (11:6) võitmise järel Cocks.

Tänavu käsipalli Meistrite liiga alagrupiturniiril korralikud partiid teinud, Soome ja Balti käsipalli karikavõitjaks tulnud Cocksi rivistuses sai kullasärast taas osa meeskonna abitreener Paavo Nelke. Hõbedases Dickenis täitis abitreeneri ülesandeid teine eestlane, Valdar Noodla.

Tapa juurtega Nelke lausus viimast kohtumist kommenteerides, et võidumehed võlgnevad väga suure tänu väravavaht Vitalii Shitskole, kes võttis ennast kokku ja tegi hullumeelse mängu, tõrjudes üle 60 protsendi vastaste visetest. "Nii mõndagi võib välja lugeda juba sellest, kui vaadata poolaja seisu," lausus ta.

Paavo Nelke koduklubile oli see juba seitsmes järjestikune Soome meistritiitel. "Kuld on kuld. Tähtis on ainult, et tuli võit," rääkis ta. Juhendaja ütlusel kujunes hooaeg meeskonna jaoks ülimalt raskeks ja pressis viimasedki jõuvarud välja. Ühtekokku pidas Riihimäe Cocks lõppenud hooajal mitmes võistlussarjas 70 mängu.

Oma osa andis sellesse pikaks veninud finaalseeria. "Viimati mängiti Soomes finaalis viis mängu 15 aastat tagasi. Vahepealsetel aastatel lõppesid kõik kullaseeriad ainult üldskooriga 3:0 või 3:1," tähendas Nelke.

Oma tuleviku suhtes peab aastaid põhjanaabrite juures mänginud ja treeneriametit pidanud Paavo Nelke otsuse langetama nädala jooksul. Täpselt nii kaua ootab temalt vastust senine tööandja. Mehe kinnitusel ei ole see variant aga ainukene. "Kui vaadata koosseisu, siis tuleb see Cocksil veel kõvem, kui oli tänavu. Samas muutub väravavahtide seis lahjemaks, sest vanadest jääb alles kolme aasta pikkuse lepingu sõlminud Shitsko ning juurde tuleb üks noor ja kogenematu väravavaht. Korralik väljakutse," kõneles Nelke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles