Emad ja isad musitseerivad laste auks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Näitleja Ülle Lichtfeldt ja tema poliitikust kaasa Indrek Saar (paremal) astuvad lastekaitsepäeval üles koguperekontserdil "Emad ja isad lastele".
Näitleja Ülle Lichtfeldt ja tema poliitikust kaasa Indrek Saar (paremal) astuvad lastekaitsepäeval üles koguperekontserdil "Emad ja isad lastele". Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval, 1. juunil, kui tähistatakse lastekaitsepäeva toimub Rakvere linnavalitsuses omanäoline kontsert "Emad ja isad lastele". Laste auks ja rõõmuks korraldataval koguperekontserdil astuvad kuulajate ette eri elualadel tegutsevad lapsevanemad, kelle seas on nii avaliku elu tegelasi kui ka laiemale üldsusele vähem tuntud tublisid emasid ja isasid.

Nii on esinejate nimistus kõrvuti laulva sepa Margus Kalaga näitleja Ülle Lichtfeldt  ja tema poliitikust kaasa Indrek Saar, musikaalne pedagoog Olev Mäe koos abikaasa Merikesega ja hambaravikliiniku Virudent juhid Kersti ja Viido Põldma.

Veel astuvad lavale musikaalsed teatriinimesed Liisa ja Urmas Lennuk, muusikud Andrus Albrecht, Marge Niller, Kaire Rapur, Toomas Krall ja Martin Müller.

Lisaks lauludele kuuleb rahvusvaheliselt tituleeritud muusikaõpetajate Darja ja Artjom Roditšenko pillimängu. Möödunud aastal pälvisid Roditšenkod rahvusvahelise teaduse, kultuuri ja kunsti akadeemia kureeritud konkursil Euro Media Star duona tunnustuse Laureate I Prix, Artjom Roditšenko astus üles ka sooloinstrumentalistina, esinedes Laureate II Prix vääriliselt.

Kontserdi kavas on palasid, mis pärit esinejate lapsepõlvepäevist, aga esindatud on ka praegustele lastele hästi tuntud rõõmsad laulud.

Kontserti juhib Marko Pomerants, lauljaid saadab bänd koosseisus Teno Kongi, Kristjan Priks, Peep Pihlak ja Johannes Pihlak. Erikülalisena sooritab etteaste Rakvere eragümnaasiumi 5. klassi laulukoor, keda saadab Kaurikooli õpilaste bänd.

Kontsert "Emad ja isad lastele" on aasta tagasi emadepäeval alguse saanud menuka koguperekontsertide sarja kolmas sündmus. Esimene kontsert kandis  pealkirja "Isad ja lapsed emadele",  novembris isadepäeva puhul toimunud teine kontsert toimus nime all "Emad ja lapsed isadele". Kontsert "Emad ja isad lastele" on korraldatud Rakvere kultuurikeskuse ja Moonaküla Muusikaakadeemia koostöös.

Kontsert algab kell 13, kauni ilma korral musitseeritakse linnavalitsuse terrassil, kuhu pääseb F. G. Adoffi tänavalt, vihma korral toimub kontsert linnavalitsuse valges saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles