Langegu taevast mida tahes, aialemb tuleb Jänedale

Margus Martin
, reporter
Copy
Aia- ja lillepäevi on Jänedal korraldatud nüüdseks üheksateist aastat. Lille-, taime- ja puuistikutega kauplejatele lisaks leiab sealt kõikvõimaliku muu kraami müütajaid. Hüva toidu- ja joogipoolist tullakse Lääne-Virumaale pakkuma isegi Võrumaalt.
Aia- ja lillepäevi on Jänedal korraldatud nüüdseks üheksateist aastat. Lille-, taime- ja puuistikutega kauplejatele lisaks leiab sealt kõikvõimaliku muu kraami müütajaid. Hüva toidu- ja joogipoolist tullakse Lääne-Virumaale pakkuma isegi Võrumaalt. Foto: Vladislav Musakko

Poolpikkade varrukatega särk seljas, oli laulja Mait Trink vihmasel laupäevahommikul Jäneda aia- ja lillepäevade alates veidi kohmetu. “Tunnen ennast nagu loll suvemaskott,” lausus ta. Kogukas mees tõmbas ülle autost leitud õhukese fliisi ja asus leti taha kastmetega kauplema.

Maitseelamusi hindav Trink tunnistas, et kuigi laulmist ja näitlemist tuleb endiselt ette, möödub suurem osa tema ajast Tartus kulinaarsete hobidega tegeledes. Enda valmistatud toodangut müüb laulja laatadel pea igal nädalalõpul. Jäneda aia- ja lillepäevadel on nende laatade hulgas oma kindel koht.

Üle kolmekümne aasta Võrumaal Liiva küla Pruuli-Kaska talus viinamarju kasvatanud ning nädalalõpul Jänedal viinapuuistikutega kaubelnud Liia Kaska kinnitas, et eestlased suhtuvad viinamarjade kasvatamisse hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles