Muuga mõisas pidutsesid kultuuriseltsid üle Eesti

Inna Grünfeldt
Copy
Esineb Mulgi Segakoor Kristjan Õmbluse dirigeerimisel.
Esineb Mulgi Segakoor Kristjan Õmbluse dirigeerimisel. Foto: Hilje Pakkanen

Muugas said kokku Eesti Kultuuriseltside Ühenduse liikmed ja Muuga maanaisteselts Eha, et pidada meeleoluka kavaga kevadpidu “Ikka üheskoos” ja tähistada sellega ka Muuga mõisa 20. aastapäeva.

Päeva tõmbas käima telekonkursi “Rahvalõõts” tänavuste võitjate Kristi Kooli ja Janne Suitsu särtsakas ansambel Suits ja Kool. Lõõtspillil ja Rootsi rahvapillil nyckelharpa’l mängitud lugudele lisas võlu mõisasaali hea akustika. Rahvamuusikute duo Kulno Malva ja Kristjan Priks tundsid rõõmu nii pillidega mürgeldamisest kui ka rahulike rahvaviiside esitamisest. Kuulajad nautisid torupilli- ja akordionilugusid, laulsid kaasa regilaule. Publik rikastus teadmisega, et pill, mille peal istudes rütmimuusikat esitati, oli perkussioon.

Mulgi Segakoor Kristjan Õmbluse juhatusel pälvis viie laulu võimsa esituse eest tormilise aplausi, Mulkide Seltsi tantsurühm rõõmustas publikut “Raksi-Jaaguga”, Vanemuise Seltsi meesansambel WanSel vägevate viisidega, ning kui Tallinna Võru Seltsi folklooriansambel Liiso rahvalikud laulud üles võttis, tuli päikegi pilve varjust võrokeste esinemist piiluma.

Vanemuise Seltsi näitetrupp Valli Ilviku juhendamisel andis oma tükiga, kus olid kohal ka papa Jannsen ja Koidulaulik, publikule aimu Vanemuise Seltsi rollist üldlaulupidude algatamisel ja eesti kultuuriloos laiemalt.

Kevadpeol esinesid ka kultuuriseltside ühenduse liikmed Lääne-Virumaalt: Rakke Valla Hariduse Seltsi regilaulurühm, Muuga Maanaiste Seltsi kapell Eha, Laekvere rahvamaja eakate klubi Meenutus tantsurühm ning Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsi naisansambel Eve Kuuse juhendamisel.

Meeleoluka kontserdiga alanud Muuga mõisa päeva jätkas LendTeater lastetükiga “Teofrastus” ning Piip ja Tuut Teater etendusega “Ai heit mjuuzik”, Muuga naisselts pakkus lõunasuppi ja näitas käsitööd ning mõisapäeva lõpetas tantsuõhtu Taavi Taari muusika saatel.

“Peo kava paitas kohaletulnute hingi ja meelitas vihmapilvede vahelt isegi päikese välja. Meeleolukas ja mitmele maitsele toimunud Muuga mõisa päev ning külaliste hea tase andis uut indu igale võõrustanud kollektiivile uuteks harjutamisteks ja esinemisteks,” iseloomustas muusikarohket päeva Vinni valla kultuuri- ja avalike suhete nõunik Hilje Pakkanen. 

Duo Kristjan Priks perkussioonil ning Kulno Malva akordionil ja torupillil pani Muuga mõisa saali kajama.
Duo Kristjan Priks perkussioonil ning Kulno Malva akordionil ja torupillil pani Muuga mõisa saali kajama. Foto: Hilje Pakkanen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles