Suur nõudlus toetusele paneb küsima lisaraha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eesti renoveeritud kortermajad pakuvad huvi ka välismaalastele. Talvel võõrustas Andres Jaadla (vasakul) Ukraina ajakirjanikke, kes tegid Rakverest selleteemalise telesaate.
Eesti renoveeritud kortermajad pakuvad huvi ka välismaalastele. Talvel võõrustas Andres Jaadla (vasakul) Ukraina ajakirjanikke, kes tegid Rakverest selleteemalise telesaate. Foto: Vladislav Musakko

Ettenägelikud olid öö vastu 20. maid plaaninud töiseks. Aga sellest ei pruukinud abi olla, kui näiteks interneti kiirus alt vedas – KredExi korterelamute rekonstrueerimistoetuse taotlusi esitati sedavõrd palju, et nende vastuvõtt tuli peatada veel enne, kui see õieti alatagi oli jõudnud. Korteriühistute liit edastas valitsusele pöördumise lisaraha saamiseks.

KredEx alustas seekord korterelamute rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõttu 20. mail. Samal kuupäeval kell 12 protseduur peatati, sest selleks ajaks oli juba laekunud 123 taotlust kokku 40,1 miljonile eurole. Aga jagada oli vaid 17,5 miljonit.

“Tean juhtumit, kus naabermajad esitasid taotlusi paralleelselt, “Enter”-nuppu vajutati minutilise vahega. Ühe taotlus läks läbi, teisel mitte,” rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles