Renato Lindmets tõmbab selga 3x3-korvpalli koondise vormi

Margus Martin
, reporter
Copy
Mullu Rakveres korraldatud 3x3-korvpalli turniiri võitjate hulka kuulunud Renato Lindmets (keskel mustas) esindab juuni lõpus Eestit Euroopa Mängudel.
Mullu Rakveres korraldatud 3x3-korvpalli turniiri võitjate hulka kuulunud Renato Lindmets (keskel mustas) esindab juuni lõpus Eestit Euroopa Mängudel. Foto: Ain Liiva

Kaks viimast hooaega saalikorvpallis Rakvere Tarva eest Eesti meistrivõistluste madalamates liigades mütanud ja meeskonna võitudele aidanud Renato Lindmetsa näeb juuni lõpus Eesti koondise vormis Euroopa Mängude 3x3-korvpalli turniiril Minskis.

Tegemist on niinimetatud B-koondisega, mille moodustavad kogenud 35-aastane Lindmets, Egert Haller, Kristjan Evart ning Sander Viilup. Meeskond kuulub Euroopa Mängudel ühte alagruppi Sloveenia, Leedu ja Valgevenega. Eesti koondise peatreener Siim Raudla märkis vastaseid iseloomustades, et kõik on väga tugevad 3x3-korvpalli riigid. "Midagi lihtsat olema ei saa," lisas ta.

Alagrupist pääseb edasi kaks paremat. Turniiril osaleb 16 meeste ja 16 naiste koondist.

Raudla sõnul on nimetatud Eesti meeskond piisava 3x3-korvpalli kogemusega. Lindmetsaga mängis ta ise koos veel neli aastat tagasi Bakuus toimunud esimestel Euroopa Mängudel. "Sisuliselt otsisin mängijaid, kellele selle lühikese ettevalmistusaja jooksul ei ole vaja ülemäära palju asju selgitada, vaid kes saavad need juba nii-öelda hoo pealt kätte," märkis peatreener.

Tapa juurtega Lindmets, kes mängis Rakveres viimati 3x3-korvpalli täpselt aasta tagasi, kui võitis siin oma tiimiga Mulgid Eesti meistrivõistluste etapi, ütles, et koondist esindada on hea tunne. "See on minu jaoks suur au," lausus Lindmets.

See, kas 202 sentimeetrit pikk tsenter tuleb eeloleval suvel ka mõnele Lääne-Viru maakonnas korraldatavale 3x3-korvpalli etapile, pole veel teada. Sellel laupäeval Kadrinas startival Eesti meistrivõistluste 21-etapilise sarja avavõistlusel Renato Lindmetsa oma meeskonnaga kindlasti ei näe, sest päev hiljem teeb ta kaasa samuti koduste tiitlivõistluste arvestusse kuuluval turniiril Helsingis.

Enam-vähem samal ajal Euroopa mängudele au ja kuulsuse peale rassima mineva B-koondisega alustab heitlusi maailmameistrivõistlustel Hollandis Amsterdamis Eesti 3x3-korvpalli esinduskoondis, kelle eesmärk on koht esikaheksas. Selline positsioon annaks Eestile võimaluse heidelda järgmise aasta Tokio olümpiamängude pääsme ja sellega EOK-lt kaasneva korraliku ettevalmistustoetuse nimel.

Märkimist väärib fakt, et Eesti esimene rivistus koosneb eranditult mängijatest, kes on kandnud eri aegadel Rakvere Tarva mänguvormi. Nendeks on värske Eesti meister saalikorvpallis BC Kalev/Cramo rivistuses Martin Dorbek, TLÜ/Kalevi koosseisus hõbeda saanud Karl-Johan Lips, KK Pärnu meeskonna pronksile aidanud KK Pärnu tagamees Ranna Raap ja Plymouth Ridersiga Suurbritannia meistrivõistlustel neljandaks tulnud Joonas Järveläinen.

Korraliku kondiproovi tegi Renato Lindmets koos kaaslastega eelmisel nädalalõpul Serbias Novi Sadis, kus võisteldi Challenger-turniiril. Maailma eri nurkadest saabunud 16 meeskonnaga võistlusel kaotati valitsevale maailmameistrile Novi Sadile 16:21 ja Venemaa tiimile Sosnovõi Bor CopRosatom 14:21, mistõttu langeti edasisest konkurentsist. Turniiri võitis Novi Sad, kes alistas finaalis 21:17 ameeriklaste New York Harlemi.

3x3-korvpalli hooaja avalöök tehakse Eesti meistrivõistluste etapiga eeloleval laupäeval Kadrinas. Nädal hiljem on linnapäevade raames kavas samalaadne turniir Rakveres. Veel mängitakse Tallinn Open Guest Touri nime kandvas sarjas suvel Lääne-Virumaal 3x3-korvpalli 29. juunil Väike-Maarjas ja 7. juulil Kundas. Punkt pannakse 10. augustil peetava otsustava etapiga Tallinnas Vabaduse väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles