Eeskujuliikumine kutsub üles lastekaitsepäeval pai tegema

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Ettevõtmise sümboliks on valge õhupall.
Ettevõtmise sümboliks on valge õhupall. Foto: Kristjan Teedema

Eeskujuliikumine "Valge õhupall" kutsub kõiki emasid ja isasid üles katkestama laupäeval kell 11.11 üheks minutiks kõik muud tegevused, et teha oma lapsele pai.

Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigi aastapäeval presidendi algatatud kallistamise minutist. "Pai tehes näitame hoolivust ja loome turvatunde, mida vajavad nii väikesed kui ka suured. Üks pai võib tähendada rohkem kui tuhat sõna, andes lapsele suuna õigetele väärtustele," ütles eeskujuliikumise "Valge õhupall" eestvedaja Tamo Vahemets. 

Pai erilisus tuleb esile vaid siis, kui seda teeb lapsele väga lähedane inimene, näiteks lapsevanem või vanavanem. Kui laps on 1. juunil kell 11.11 teie kõrval, on see õige hetk näidata oma hoolivust, last tunnustada ja innustada. Kui lähedastel pole võimalik 1. juunil kell 11.11 lapse kõrval olla, saab pai teha mõttes või talle helistades.

Samamoodi võib ühiseid emotsionaalseid hetki oma lähedastega jagada sotsiaalmeedias. Palume sotsiaalmeedias avaldatavatele postitustele lisada teemaviiteid #lapselepai, #teemepai, #terveeestihoolib ja #valgeohupall.ee. Võimalusel võiks üritustel ning paidest tehtud fotodel ja videoklippidel kasutada valgeid õhupalle.

Korraldajateni on jõudnud info aktsiooni korraldamisest mitmel üritusel, sealhulgas Sõmeru maaelu festivalil ja Vao seltsimajas.

Eesti noorsootöö keskus kutsub kõiki üles pai tehes noori tunnustama. Noored, kel on varuks üllatus, kavatsevad aktsiooniga liituda ka Tapa muusikapargis ja Väike-Maarjas.

Eeskujuliikumise "Valge õhupall" on ellu kutsunud EV 100 raames tehtud väärtuspõhise kingituse "Aga mina" ühistegevustes osalenud organisatsioonid. Eeskujuliikumise "Valge õhupall" eesmärk on tervema ja turvalisema Eesti kujundamine, tehes seda isikliku eeskuju kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles