Mõmmik kolis Põhjakeskuse taha hõredasse padrikusse

Merly Raudla
Copy
Pesast lahkunud pojad on noorele eale omaselt uljad ega oska karta linnakeskkonda ega inimest. Nii võibki juhtuda, et karuott seab ennast mugavalt ja pahaaimamatult sisse linnalähedasse metsatukka.
Pesast lahkunud pojad on noorele eale omaselt uljad ega oska karta linnakeskkonda ega inimest. Nii võibki juhtuda, et karuott seab ennast mugavalt ja pahaaimamatult sisse linnalähedasse metsatukka. Foto: Tambet Leinbock

Kui karuott kaks nädalat tagasi Kullaarus metsatukast nina välja pistis ja koduaedu uudistama tuli, olid kohalikud põnevil. Huvitav on metsakuningat nii lähedalt näha. Kummaline on aga see, et mesikäpp end linna ääres inimeste vahel üsna mugavalt tunneb.

Tõenäoliselt eelmisel aastal sündinud noor karu astub julgelt sisse ka hoovidesse ja inimpelglikkust ei paista temas eriti olevat. Toidu leidmiseks on ott segamini kaevanud kompostihunniku.

Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak kõneles, et karu pole veel päris Põhjakeskuse juurde välja jõudnud, kuid pole võimatu, et mõmmik peagi sinnagi toidujahile suundub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles