Õnneloos Pandivere päevadel kogub raha fresko taastamiseks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaks eurot õnneloosi eest ja panus fresko taastamisse on tehtud.
Kaks eurot õnneloosi eest ja panus fresko taastamisse on tehtud. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarjas Pandivere päevadel on seltsimaja kõrval koha sisse võtnud kohaliku põllumeeste seltsi varjualune, kust soetatud õnneloosipiletiga saab toetada seltsimaja fresko taastamist.

Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi liige Annika Michelson rääkis, et seltsimaja on restaureeritud, vaja on veel vahetada aknad ja restaureerida fresko. Viimasena nimetatud töö maksab suurusjärgus 1000 eurot ja loteriiga loodetakse koguda 400.

"Täna alustasime rahakogumisega," mainis Michelson. "Kui kõik piletid õnnestub maha müüa, teenime esimesed umbes 400 eurot. Peaauhinda meil õnneloosil pole, aga kõik piletid võidavad ja kõik võidud on head. Auhinnad on seltsi liikmete kätetöö, partnerina annetas auhindu Rakvere teater."

Väike-Maarja praeguse seltsimaja ehitas 1912. aastal kohalik põllumeeste selts. Korralik ehitis õnnestus püstitada vaid ühe aastaga.

"Fresko on suhteliselt ainulaadne," ütles Michelson, "see on maalitud nii-öelda märjale krohvile. Eestis pole just palju inimesi, kes sellist oskaksid restaureerida, aga Tartu kunstikooli õpilased ja juhendajad lubasid meile appi tulla."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles