Galerii: lastekaitsepäeval Roelas polnud ühtki nutiseadet nokkivat last

Copy
Roela lastekaitsepäev.
Roela lastekaitsepäev. Foto: Meelis Meilbaum

Vinni vallas Roelas peetud lastekaitsepäev andis oma sisukuselt silmad ette nii mõnegi suurkeskuse lastele pühendatud üritusele.

Aleviku hubasele staadionile ja laululava platsile seatud atraktsioone oli vähemalt kümme, üks paeluvam kui teine: mudelautod, ronimissein, kiiking, vibulaskmine, vanglaauto koos käeraudade ja purjuspea-prillidega, kaks osavusrada ja nõnda edasi. Taustaks rahustav muusika või kohalike laste esinemine.

"Ei meenu, et varem oleks siin midagi sellist korraldatud," pakkus üks teismelistest noormeestest, kellest osa olid kohalikud, osa aga Tudust. "Väga ägedad atraktsioonid! Vanglabussis käisime, nüüd läheme kastide otsa ronima, teeme omavahel võistlust, kes kõrgemale saab."

Kastide otsa ronimise idee pärines ilmselgelt lavastusest "Kuidas kuningas kuu peale kippus" – ronid kasti otsa, võtad järgmise, paigutad selle jalge alla ja nii edasi. Ajal, mil Virumaa Teataja seda tegevust seiras, jõudsid osavamad kümne kasti kõrgusele, enne kui kaadervärk laiali lagunes. Ja mingit ohtu muidugi polnud: ronijal olid traksid peal ja julgestusköis küljes.

Nutiseadmete võrguoperaatorid olid aga vähemalt tänasel lastekaitsepäeval Roelas pika ninaga: õues oli ägedat päristegevust küll ja sotsiaalmeediat polnud vajagi!

Kogu see tore päev oli korraldatud Vinni valla haridusnõuniku Margit Diitsi eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles