Maaelufestival läks igati menukalt

Katrin Uuspõld
Copy
Maaelufestivali peetakse Sõmerul lastekaitsepäeva lähedale jääval laupäeval, tänavu klappis kalender päevapealt ja kogu perele mõeldud ettevõtmisel said lapsed loomi uudistada, batuudil lustida ja meisterdada.
Maaelufestivali peetakse Sõmerul lastekaitsepäeva lähedale jääval laupäeval, tänavu klappis kalender päevapealt ja kogu perele mõeldud ettevõtmisel said lapsed loomi uudistada, batuudil lustida ja meisterdada. Foto: Meelis Meilbaum

Maaelufestivali õnnestumise üks tähtsamaid komponente, hea ilm, oli lastekaitsepäeval olemas ja tõi rohkem kui sajale kauplejale ning 250-le kohapeal pügatavale lambale lisaks kohale ohtralt laadalisi – hinnanguliselt viie tuhande ringis.

“Saime rohkelt positiivset tagasisidet kauplejatelt logistilise ja korraldusliku koha pealt, meeskonna enda emotsioonid olid üliägedad ja ka laadalised tundusid igati rahul olevat,” rääkis Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

Kahtlemata oli publikumagnetiks laadalaval esinenud India folkloorirühm, suurepärase kontserdi andis aga ka Uhtna Mandoliiniorkester koos naiskooriga.

Järgmine maaelufestival toimub tuleval aastal 30. mail Sõmerul ning pooled müügikohad on Maia Simkini sõnul juba broneeritud.

“Kindlasti ootame järgmisele festivalile veel rohkem ettevõtjaid oma tegevust tutvustama,” märkis Simkin. Valla­vanem Maido Nõlvak lisas, et näeb ka vajadust ­kaasata enam kogukondi.

“Maalähedane on festival kindlasti, aga sooviks, et oleks ka rohkem kogukonnafestival, kus nii valla kui ka Virumaa kogukonnad saaksid oma tegevusi tutvustada,” rääkis Nõlvak. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles