Uhtnas tulevad enne jaani jõulukuuse ehtimise talgud

Katrin Uuspõld
Copy
Teet Suure kuuseinstallatsioon Uhtnas.
Teet Suure kuuseinstallatsioon Uhtnas. Foto: Annika Aasa

Laupäeval, 15. juunil oodatakse Uhtnasse jõulukuuse ehtimise talgutele. Tegemist ei ole sugugi naljaga, vaid igati tõsise ettevõtmisega. Juba paar aastat on Uhtna külaplatsil seisnud Teet Suure 2017. aastal loodud Rakvere linna jõuluinstallatsioon, mida nüüd asutakse üle värvima.

“See mõte kummitas mind juba pikka aega, sest olen ise aastaid käinud jõuluvanaks ning see “kuusk” läheb silme all aina koledamaks,” rääkis Uhtnas elav Hannes Tiinas, kes on nõutud jõuluvana. Tiinas helistas installatsiooni autorile Teet Suurele, kes oli mõtte üle rõõmus. Idee kiitis heaks ka Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

Nüüd on asjad sealmaal, et 15. juunil oodatakse kõiki “kuuske” võõpama, et see ilmale vastu peaks ja kena vaadata oleks. Tööriistad ja värvid on valla poolt.

“Plaan oli meelitada Uhtnasse sel päeval rohkem jõulutaate, aga suvisel ajal on kõigil palju tegemist, loodetavasti siiski mõned saavad tulla,” rääkis Hannes Tiinas, kes ise lubas kindlasti kanda habet ja jõuluvana punast suvist vormi.

Kõigile pintseldajatele pakutakse talgusuppi ja pisematele ka jäätist ning perenaised on üles kutsutud osalema küpsetiste võistlusel.

Nii plaanitakse kuuske värskendada, et väärikalt võtta vastu laulupeotuli, mis jõuab Uhtnase 27. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles