Rakvere valla kauneimaks koeraks valiti tõuta koer

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere valla kauneima koera tiitli sai Vinni vallast võistlema tulnud pekingi paleekoera meenutav tõuta koer Simba.
Rakvere valla kauneima koera tiitli sai Vinni vallast võistlema tulnud pekingi paleekoera meenutav tõuta koer Simba. Foto: Eesti Kesk-Aasia ja Kaukaasia Lambakoerte Tõuühing

Maaelufestivali raames korraldas Eesti Kesk-Aasia ja Kaukaasia Lambakoerte Tõuühing koertele Match Show’, kus valiti esimest korda 86 tõuta ja tõukoera hulgast Rakvere valla kauneim koer. Sellise tiitli sai alla põlve kõrgune Vinni vallast võistlema tulnud tõuta koer Simba, kes oma välimuselt on pekingi paleekoera moodi ning keda esitles 12-aastane Damiana Amelia Smirnova.

Nii osalejad kui ka pealtvaatajad said valida publiku lemmiku, teatades oma lemmikkoera numbri ürituse veterinaarile Viivo Võlule. Selgus, et kaks koera olid saanud võrdse tulemuse, ja rahvas otsustas võitja plaksutamisega. Kõvema aplausi ja rahva lemmiku tiitli teenis Rebecca-Liis Armuse newfoundlandi koer Vaekülast.

Match Show’ kohtunikeks olid Helis Manninen kennelist Finfair ja Sirje Veiman kennelist Runagate. Mõlemad kohtunikud on pikaajalised tõukoerte kasvatajad, kes hindamisel lähtusid koerte välimusest, liikumisest, omaniku ja koera koostööst, koera käitumisest ringis. Oluliseks peeti ka seda, et koer tunneks ennast näituseplatsil vabalt ja lubaks kohtunikel end katsuda.

Üritusel osalenud 86 koera jagunesid võistlusklassidesse (beebid, kutsikad, veteranid, alla põlve ja üle põlve tõuta koerad, alla põlve ja üle põlve tõukoerad). Toimusid ka lisavõistlused: paaride võistlus (kaks eri soost koera), lapse ja koera võistlus (laps kuni 10-aastane), junior handler (vanus 10–17 aastat), senior handler (vanus alates 18 aastast, esitletavad koerad loositi).

“Rõõmu valmistasid lapsed vanuseklassis kuni 10 aastat. Kõige noorem osaleja oli neljaaastane, kes sai suurepäraselt hakkama oma koera esitlemisega,” ütles Sirje Veiman.

Kõige rohkem osalejaid oli üle põlve tõukoerte klassis, kus oli esindatud 15 tõugu. “Uhke tuleb olla ka selle üle, et näitusel osales meie ainsa aretatud tõu eesti hagijas koer, kes võttis oma klassi võidu ja oli päeva kauneima koera valikul kolmanda koha omanik,” ütles Veiman.

“Ükski osaleja ei lahkunud kingituseta. Plaanis on muuta üritus traditsiooniliseks, sügisel tahame üllatada uue, teistsuguse ettevõtmisega,” nimetas Sirje Veiman. 

Maaelufestivali raames toimus ka koerte Match Show.
Maaelufestivali raames toimus ka koerte Match Show. Foto: Eesti Kesk-Aasia ja Kaukaasia Lambakoerte Tõuühing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles